1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. ABD-Hindistan Güneş enerjisi mücadelesi

ABD-Hindistan Güneş enerjisi mücadelesi

Enerji Günlüğü – ABD Hindistan’ın solar piller ve solar modüllerle ilgili uygulamalarının yerli ürünlere ayrıcalık tanıdığı ve bunun ülkenin...

ABD-Hindistan Güneş enerjisi mücadelesi

Enerji Günlüğü – ABD Hindistan’ın solar piller ve solar modüllerle ilgili uygulamalarının yerli ürünlere ayrıcalık tanıdığı ve bunun ülkenin GATT çerçevesindeki yükümlülüklerini ihlal ettiği gerekçesiyle DTÖ’ye başvurarak müzakere talep etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin, Hindistan’ın solar piller ve solar modüllerle ilgili "yerli içerik gerekliliği" uygulamalarının yerli ürünlere ayrıcalık tanıdığı ve bunun ülkenin GATT çerçevesindeki yükümlülüklerini ihlal ettiği gerekçesiyle nedeniyle Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Sekretaryasına resmi bildirimde bulunarak müzakere talep ettiği öğrenildi.

UYGULAMA YERLİ ÜRÜNLERİ ALMAK ZORUNDA BIRAKIYOR

ABD tarafı, Hindistan’ın tartışma konusu uygulamalarının solar güç geliştiricileri yerli orijine sahip solar pilleri ve modülleri almak zorunda bıraktığını dile getiriyor.

HİNDİSTAN GATT YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ İHLAL EDİYOR

ABD'li yetkililer, söz konusu uygulama ile Hindistan'ın, ithal edilmiş solar pillere ve modüllere yönelik yerli muadillerine kıyasla daha az ayrıcalıklı davrandığını ve bu durumun ülkenin Gümrük Tarifeleri ve Ticaret Genel Anlaşması (GATT) çerçevesindeki yükümlülüklerinin ihlali olduğunu iddia ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler