1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD İran petrol muafiyetini sona erdiriyor

ABD İran petrol muafiyetini sona erdiriyor

ABD bugün İran'dan petrol alımına yönelik yaptırımlar için Türkiye'nin de olduğu 8 ülkeye verdiği muafiyetleri sona erdirdiğini açıklayacak.

ABD İran petrol muafiyetini sona erdiriyor

Enerji Günlüğü - ABD bugün İran'dan petrol alımına yönelik yaptırımlar için Türkiye'nin de olduğu 8 ülkeye verdiği muafiyetleri sona erdirdiğini açıklayacak.

ABD'nin, İran'dan petrol alan tüm ülkelerden bu ithalatlarını 2 Mayıs 2019 tarihine kadar sona erdirmelerini talep eden ve aksi takdirde yaptırımlarla karşı karşıya kalacakları uyarısı içeren bir duyuruyu bugün yapması bekleniyor. 

Washington Post'a bilgi veren bir kaynağa göre, Trump yönetimi İran'dan petrol ithal etmeye devam edebilmeleri için bazı ülkelere 2018 Kasım ayında verdiği yaptırımlardan muafiyeti de sona erdirecek. ABD'nin Kasım 2018'de yürürlüğe koyduğu İran yaptırımlarından muafiyet almış olan ülkeler Çin, Güney Kore, Hindistan, İtalya, Japonya, Tayvan, Yunanistan ve Türkiye. Kaynaklara göre ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bugün yapacağı açıklamada, "2 Mayıs itibariyle Dışişleri Bakanlığı, hali hazırda İran'dan petrol ithal eden hiçbir ülkeye yaptırımlardan muafiyet tanımayacak" ifadelerini kullanacak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler