1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD Rusya’ya yeni yaptırımları değerlendiriyor

ABD Rusya’ya yeni yaptırımları değerlendiriyor

ABD Senatosu, Rusya'ya karşı petrol ve gaz sektörüne ilişkin birçok tedbirin de yer aldığı yeni yaptırımları değerlendiriyor.

ABD Rusya’ya yeni yaptırımları değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - ABD Senatosu, Rusya'ya karşı petrol ve gaz sektörüne ilişkin birçok tedbirin de yer aldığı yeni yaptırımları değerlendiriyor.

ABD'de Senato Dış İlişkiler Komitesi, ABD seçimlerini etkilemeye çalışması ve Ukrayna'ya karşı gösterdiği saldırganlık nedeniyle Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar uygulanmasına yönelik bir yasa tasarısını değenlendiriyor. Tasarı gelecek hafta Komite'de oylanacak. 

Komite, Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ve Demokrat Senatör Bob Menendez tarafından hazırlanan tasarıyı 11 Aralık'ta yapılacak toplantıda ele alacak. Hazırlanan tasarı, yurt dışındaki seçimlere müdahale çabalarına destek veren Rus bankalarının, Rus siber sektörünün, yeni borçlanmaların yaptırım kapsamına alınmasını öneriyor. Ayrıca, Rusya'nın petrol ve gaz sektörüne ilişkin birçok tedbir de tasarıda yer alıyor.

KUZEY AKIM 2 HATTI HEDEFTE

Öte yandan ABD'de Cumhuriyetçi Senatör Ted Cruz ile Demokrat Senatör Jeanne Shaheen, Rus doğalgazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya taşıyacak olan Kuzey Akım 2 Boru Hattı projesinde yer alan şirketlere yaptırım uygulanmasını istediler. Kuzey Akım 2'nin inşaasında yer alan şirketlere yaptırım için Başkan Donald Trump'a baskı yapan 2 Senatör, yaptırım kararının Kongre üyeleri seçimler için Washington'dan ayrılmadan önce Kongre'den geçmesi gereken savunma harcamaları yasasının içinde olmasını talep ediyorlar. 

Senatör Cruz, Kuzey Akım 2'de yer alan şirketlere yaptırım konusunda şu ana kadar Trump yönetiminden bir şey duymadıklarını belirterek, "Hızla harekete geçmemiz gerekiyor. Pencere kapanmak üzere. Boru hattı tamamlanmadan önce ancak 60 günümüz kalmış olabilir" diye konuştu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler