1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABD, Türk elektrik ve enerjisine siber saldırıyı yalanladı

ABD, Türk elektrik ve enerjisine siber saldırıyı yalanladı

Enerji Günlüğü - ABD Ankara Büyükelçiliği, ABD'nin Türk elektrik veya enerji sistemine siber saldırıda bulunduğu iddialarının doğru olmadığını...

ABD, Türk elektrik ve enerjisine siber saldırıyı yalanladı

Enerji Günlüğü - ABD Ankara Büyükelçiliği, ABD'nin Türk elektrik veya enerji sistemine siber saldırıda bulunduğu iddialarının doğru olmadığını bildirdi. 

ABD Büyükelçiğinin twitter hesabından yapılan açıklamada, Enerji Bakanı Berat  Albayrak’ın Türkiye'deki elektrik sistemine yönelik ABD kaynaklı bir siber saldırı gerçekleştiği yönündeki açıklamasını yalanladı.

Açıklamada, "Daha da ötesi, ABD ve Türkiye arasında siber suçlarla mücadelede güçlü bir işbirliği vardır ve ABD, özellikle ana küresel altyapı sistemlerini hedef alan siber saldırılara karşı Türkiye ile ortak soruşturma ve mücadeleyei devam ettirmeye hazırdır." denildi.

ABD'nin, özellikle ana küresel altyapı sistemlerini hedef alan siber saldırılara karşı Türkiye ile ortak soruşturma ve mücadeleyi devam ettirmeye hazır olduğu da vurgulandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'de son dönemde yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin 6 Ocak Cuma günü yaptığı açıklamada, “30 Aralık itibariyle aldığımız ciddi bir ihbar sonrasında tedbirlerimiz aldık. En son dün Amerika alt yapılı siber bir atak gerçekleşti. Biz bunları püskürterek süreçleri yürütüyoruz. Birçok açıdan tedbirli olmak zorundayız. Bu çerçevede bakıldığında, enerji arzı noktasında ciddi bir risk yok” ifadelerini kullanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler