1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD Türkiye’nin Kıbrıs sularındaki sondaj faaliyetlerinden rahatsız

ABD Türkiye’nin Kıbrıs sularındaki sondaj faaliyetlerinden rahatsız

ABD, Türkiye’nin Doğu Akdeniz'de Kıbrıs sularında gerçekleştireceğini duyurduğu sondaj faaliyetlerinin son derece provakatif ve riskli olduğunu belirterek çalışmaları durdurma çağrısı yaptı.

ABD Türkiye’nin Kıbrıs sularındaki sondaj faaliyetlerinden rahatsız

Enerji Günlüğü - ABD, Türkiye’nin Doğu Akdeniz'de Kıbrıs sularında gerçekleştireceğini duyurduğu sondaj faaliyetlerinin son derece provakatif ve riskli olduğunu belirterek çalışmaları durdurma çağrısı yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun hafta sonu Fatih Sondaj Gemisi ile Kıbrıs'ın batısında doğalgaz arama çalışmalarına başladığını açıklamasının ardından bir açıklama yaptı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Margan Ortagus Ortagus, Türkiye'nin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tek taraflı olarak ilan ettiği münhasır ekonomik bölgesinde petrol ve doğalgaz arama sondaj faaliyetleri yapma niyetini duyurmasından endişe duyduğunu söyledi. 

Ortagus yaptığı yazılı açıklamada, "Bu adım oldukça provokatif ve bölgedeki gerginlikleri artırma riski taşıyor. Türk makamlarını bu operasyonları durdurmaya ve tüm tarafları itidal ile hareket etmeye çağırıyoruz" dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler