1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABDli kayaç gazı öncülerinden Chesapeake iflasın eşiğinde

ABDli kayaç gazı öncülerinden Chesapeake iflasın eşiğinde

ABD’nin kayaç (şeyl) gazı devriminin simge şirketlerinden Chesapeake Energy düşük gaz fiyatları nedeniyle 2020’de çalışmalarını sürdüremiyebileceğini açıkladı. 

ABDli kayaç gazı öncülerinden Chesapeake iflasın eşiğinde

Enerji Günlüğü - ABD’nin kayaç (şeyl) gazı devriminin simge şirketlerinden Chesapeake Energy düşük gaz fiyatları nedeniyle 2020’de çalışmalarını sürdüremiyebileceğini açıkladı. 

ABD’nin kayaç (şeyl) gazı devriminin öncülerinden ve simge şirketlerinden Oklahoma merkezli Chesapeake Energy, düşük gaz fiyatları ve borçlarını ödeyememesi nedeniyle batma noktasına geldi. Şirket dün yaptığı açıklamada, düşük petrol ve doğalgaz fiyatlarının devam etmesi halinde 2020 yılında çalışmalarına devam etmesinin mümkün olamayabileceğini kaydetti. 

ÜRETİM VE HARCAMALAR AZALTILACAK

Şirket yaptığı açıklamada, 2020’de sondaj açma ve tamamlama faaliyetlerini % 30 azaltmayı ve serbest nakit akışı sağlamak amacıyla üretim ve genel harcamaları da % 20 azaltmayı planladıklarını belirtti. Ayrıca Şirket önümüzdeki yıl sermaye artışı için varlık satışını da değerlendirecek. 

ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE HARCAMALAR %16 ARTTI

Bununla birlikte şirketin üçüncü çeyrekte yatırımlarına devam ederek daha fazla sondaj kuyusu tamamladığı ve bu nedenle de bu dönemde sermaye harcamasının bir önceki yıla göre % 16 arttığı da dikkat çekiyor.

ŞİRKET HİSSELERİ AÇIKLAMA İLE %15 DÜŞTÜ

Şirket açıklamayı yılın üçüncü çeyreğine ilişkin verilerin, gaz fiyatlarının yüzde 12 düşmesinin etkisiyle beklenenin üzerinde bir kaybı işaret etmesinden hemen sonra yaptı. Açıklamanın ardından şirketin hisselerinde yüzde 15’lik düşüş yaşandı. 

ŞİRKETİN BORCU 10 MİLYAR DOLAR

On yıl önce şirketin piyasa değeri 37.5 milyar dolar iken şirketin kurucusu Aubrey McClendon’un ölümü ardından bugün şirketin piyasa değeri 2.6 milyar dolara inmiş durumda. Şirketin ödemekte zorlandığı borcu ise 10 milyar dolar düzeyinde.

Önceki ve Sonraki Haberler