1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aksa dijital dönüşümle tüm çalışmalarını tek bir sistemde birleştirecek

Aksa dijital dönüşümle tüm çalışmalarını tek bir sistemde birleştirecek

Aksa Doğalgaz, SAP S/4HANA ve SAP for Utilities çözümleriyle operasyon süreçlerinin tamamını tek bir sistem üzerinde birleştirecek.

Aksa dijital dönüşümle tüm çalışmalarını tek bir sistemde birleştirecek

Enerji Günlüğü - Aksa Doğalgaz, SAP S/4HANA ve SAP for Utilities çözümleriyle operasyon süreçlerinin tamamını tek bir sistem üzerinde birleştirecek.

Gelişen teknolojiyle birlikte dinamikleşen enerji sektörü çalışma modeli dönüştürmeye ve dijitalleşmeye öncülük etmeye devam ediyor. Bu rekabet ortamında daha güçlü bir şekilde yerini almaya hazırlanan Aksa Doğalgaz, SAP S/4HANA ve SAP’nin Enerji Dağıtım Sektörüne Yönelik Çözümlerini (SAP for Utilities) tüm iş süreçlerine entegre ederek dijital dönüşüm yolculuğuna hız kazandırıyor. Bir yıl içerisinde uygulamaya geçecek proje ile Aksa Doğalgaz, büyük verinin hızlı, etkili ve şeffaf bir şekilde yönetilmesini ve yaygın dağıtım bölgesindeki başta müşteri hizmetleri servisleri olmak üzere, uçtan uca tüm operasyon süreçlerinin tamamını tek bir sistem üzerinde birleştirmeyi amaçlıyor. Planlama, iş emirleri, bakım, satın alma, stok, satış, pazarlama, finans ve insan kaynakları gibi farklı süreçleri birbirine entegre eden ERP yazılımlarını SAP S/4HANA’ya dönüştüren Aksa Doğalgaz, proje kapsamında doğalgaz abone yönetimini de SAP sistemlerine geçiriyor. Bununla birlikte şirketin KVKK dönüşümü, saha operasyonları, satın alma süreçleri, personel dönüşümü ve tüm raporlamaları da uçtan uca SAP sistemlerine taşınıyor.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ DİJİTALLEŞMEYLE MÜMKÜN

Aksa Doğalgaz CEO’su Yaşar Arslan proje ile insanların hayatını kolaylaştıracak yenilikçi ve alternatif çözümler sunarak müşteri memnuniyetimizi en üst seviyede tutmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu da güncel teknolojileri içeren Dijitalleşme çözümleriyle mümkün olmaktadır. Türkiye’nin en büyük doğal gaz dağıtım şirketi olarak, yoğun bir veri trafiğini anlık olarak yönetmek durumundayız. Şu anki rakamlarla 3 milyonu aşan, her yıl da %10 artarak büyüyen müşteri portföyümüze en kaliteli hizmeti sunmak bizim için hayati önem taşıyor. Bu bilinçle, sistemlerimizin alanında en iyilerden kurulmasını önemsiyoruz. Bu projeyle, verinin toplanmasından başlayarak anlık olarak elde edilen büyük veriyi daha hızlı, etkin ve gerçek zamanlı olarak yönetebileceğiz. Ayrıca tüm kaynaklarımızın uçtan uca birbirine bağlı bir şekilde tek merkezden yönetim stratejisi ile uyum, güvenilirlik ve sistemsel otokontrolünde ciddi bir iyileşme hedeflemekteyiz. Sektörümüzde ilk defa uygulanacak ve Uluslararası düzeyde de yankı uyandıracak büyüklükteki bu projeye başlamayı, ekonomimiz ve şirketimiz açısında değerli buluyorum” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler