1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aksa Enerji esnek iş modeli ile karlı yatırımlar hedefliyor

Aksa Enerji esnek iş modeli ile karlı yatırımlar hedefliyor

Aksa Enerji CEO’su Cemil Kazancı, yakından takip ettikleri yurtdışındaki yeni yatırım fırsatlarını Şirketin mevcut ekipmanlarının kullanıldığı esnek iş modeli ile düşük maliyetli ve döviz bazlı gelir getiren kârlı yatırımlara dönüştürmeyi hedeflediklerini

Aksa Enerji esnek iş modeli ile karlı yatırımlar hedefliyor

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji CEO’su Cemil Kazancı, yakından takip ettikleri yurtdışındaki yeni yatırım fırsatlarını Şirketin mevcut ekipmanlarının kullanıldığı esnek iş modeli ile düşük maliyetli ve döviz bazlı gelir getiren kârlı yatırımlara dönüştürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Aksa Enerji CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, Aksa Enerji’nin 2019 ilk yarıyıl sonuçlarının, geleceğe yönelik stratejilerinin değerlendirildiği toplantıya ev sahipliği yaptı. Türkiye ve yurt dışı operasyonlarında hacimden ziyade kârlılığa odaklandıklarını ve sürdürülebilir büyüme stratejisiyle hareket ettiklerini ifade eden Kazancı, yurt dışında yeni pazarlardaki yatırım fırsatlarını yakından takip ettiklerini, Şirketin mevcut ekipmanlarının kullanıldığı esnek iş modeli ile, bu fırsatları düşük maliyetli ve döviz bazlı gelir getiren kârlı yatırımlara dönüştürmeyi hedeflediklerini aktardı. 

Cemil Kazancı, Aksa Enerji’nin global bir serbest enerji üreticisi olduğunun altını çizerek, yurt dışında yatırım iştahının yüksek olduğunu ve acil enerji ihtiyacı olan tüm coğrafyalarda yeni yatırım fırsatlarının her zaman gündemlerinde olduğunu sözlerine ekledi.

KONSOLİDE NET KAR %170 ARTTI

Aksa Enerji, 2019’un ilk yarısında kârını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 170 arttırarak 229 milyon TL net kâr elde etti. Son yıllarda yurt dışı yatırımlarına ağırlık veren Şirket, Afrika’daki santrallerinin yüksek katkısıyla faaliyet kâr marjını %105 oranında artırdı. Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kâr (FAVÖK) rakamında 752 milyon TL elde eden Aksa Enerji bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 67 artış kaydetti. Aksa Enerji’nin bilançosunda özellikle Afrika’daki santrallerin kârlılık üzerindeki olumlu etkisi dikkat çekti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler