1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. All Energy Turkey`de EnerjiSen protestosu

All Energy Turkey`de EnerjiSen protestosu

Enerji Günlüğü - İşten atılan BEDAŞ işçileri, All Energy Turkey Konferansı'nın önünde toplanarak, Enerji Bakanı ve CLK şirketi yetkilileriyle görüşme...

All Energy Turkey`de EnerjiSen protestosu

Enerji Günlüğü - İşten atılan BEDAŞ işçileri, All Energy Turkey Konferansı'nın önünde toplanarak, Enerji Bakanı ve CLK şirketi yetkilileriyle görüşme talebinde bulundu.

Enerjisen'e bağlı bir grup BEDAŞ işçisi All Energy Türkiye Zirvesi'nin yapıldığı İstanbul Kongre ve Fuar Merkezi önünde eylem yaptı.

İş güvenliği talepleri nedeniyle 40 gün önce işten atıldıklarını belirten işçiler, zirvede konuşma yapması beklenen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'la görüşmek istedi.

Dışarı çıkarak işçilerle görüşen kongre başkanı Christina Stemitzke Enerjisen Genel Başkanı Ali Duman'la bir süre görüştü. Yıldız'ın zirveye katılmayacağını anlatan Stemitzke, işçilerin istemeleri halinde kongre merkezi önünde bekleyebileceklerini ifade etti.

Bunun üzerine BEDAŞ'ın bağlı bulunduğu CLK Enerji'nin ortaklarından Limak, Cengiz ve Kolin şirketlerinin yetkilileriyle görüşmek istediklerini ifade eden işçiler, eylemlerine bir saat kadar devam ettikten sonra basın açıklaması yaparak dağıldılar.

İşçiler, DİSK EnerjiSen'in grev gözcüsü gömlekleriyle geldikleri Kongre binasının önünde pankart da açtılar. Pankarttaki "İş güvenliği istedik, işten atıldık" sloganı dikkat çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler