1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya ABD’nin Kuzey Akım 2 tehdidini not etti

Almanya ABD’nin Kuzey Akım 2 tehdidini not etti

Almanya Ekonomi Bakanlığı, ABD’nin Kuzey Akım 2 projesinde yer alan şirketlere yönelik tehdidini not ettiklerini açıkladı.

Almanya ABD’nin Kuzey Akım 2 tehdidini not etti

Enerji Günlüğü - Almanya Ekonomi Bakanlığı, ABD’nin Kuzey Akım 2 projesinde yer alan şirketlere yönelik tehdidini not ettiklerini açıkladı.

Almanya Ekonomi Bakanlığı bir açıklama yaparak, Rus gazını Baltık Denizi'nden Avrupa'ya ulaştıracak olan Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı projesinde yer alan şirketlere yönelik ABD’nin yaptırım tehditlerini not ettiklerini belirtti. 

Açıklamada ayrıca prensip olarak sınır ötesi yaptırımları reddettikleri vurgusu da yapıldı. 

Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğalgaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak. Rus doğalgazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass ederek transfer gelirinden edecek Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının taşınması öngörülüyor. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye Rus doğalgazına olan bağımlılığın artacağı ve hattın birinci kolunun bile tam kapasite ile çalışmadığı gerekçeleriyle karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler