1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Almanya Kuzey Akım 2 için ABD’ye LNG kartını çıkardı

Almanya Kuzey Akım 2 için ABD’ye LNG kartını çıkardı

Almanya, Kuzey Akım 2 projesine karşı çıkan ABD’ye LNG satın alımını gözden geçirme tehdidi savurdu.

Almanya Kuzey Akım 2 için ABD’ye LNG kartını çıkardı

Enerji Günlüğü - Almanya, Kuzey Akım 2 projesine karşı çıkan ABD’ye LNG satın alımını gözden geçirme tehdidi savurdu.

Almanya, ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'dan Almanya'ya Baltık Denizi'nin altından gaz taşınmasını öngören Kuzey Akım 2 projesinin sona erdirilmesi yönündeki baskılarına, ABD'den LNG ithalatına başlama taahhütünü yeniden düşünme tehdidi ile karşılık verdi. WSJ'nin haberine göre, Almanya'nın bu yöndeki uyarısı, Almanya'nın Washington Büyükelçisi tarafından birçok senatöre geçen ay gönderilen mektup ile iletildi. 

Alman hükümeti geçtiğimiz yıl Trump'ın yoğun lobi faaliyetleri sonrasında bir veya daha fazla LNG terminali kurmak için 500 milyon euro harcamayı kabul etmişti. 

Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğal gaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak. Rus doğal gazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass edecek Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının taşınması öngörülüyor. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye Rus doğal gazına olan bağımlılığın artacağı ve hattın birinci kolunun bile tam kapasite ile çalışmadığı gerekçeleriyle karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler