1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Altın Portakal rüzgârlı bir film ile başladı

Altın Portakal rüzgârlı bir film ile başladı

59. Antalya Altın Portakal Film Fastivali’nde gösterilen ilk film, rüzgâr santrali için arazilerini verip vermeme kavgası yaşayan köylüleri de anlatan Canavarlar filmi oldu.    

Altın Portakal rüzgârlı bir film ile başladı

Enerji Günlüğü - 59. Antalya Altın Portakal Film Festivalinde film gösterimleri bugün başladı. Aspendos Salonu’nda gösterilen ilk film bir İspanyol yapımı Canavarlar (The Beasts) oldu. Fransız bir çiftin, Galiçya’nın iç kesimlerindeki küçük bir dağ köyüne yerleşme çabalarını ve bu sırada yaşadıklarını anlatan Canavarlar filminde, Antoine ve Olga çiftinin yerleştikleri köyün yakınlarında kurulacak rüzgar santrali projeleri de konu ediliyor.

Rüzgar santrali kurmak isteyen şirketlere köylülerden arazilerini devralma istediğine karşı çıkmaları, Fransız çift ile komşularının arasını açar. Organik sebze yetiştiren çift, insanları buraya çekip köy nüfusunu artırmak amacıyla terk edilmiş evleri de kendi imkanlarıyla bakımdan geçirir.

Antoine, köylülere arazilerini rüzgar santrali kurmak isteyen Norveçli şirkete neden vermemeleri gerektiğini anlatırken, “kendi ülkelerinde kurmayacakları, kuramayacakları santrali burada kurmak istiyorlar” argümanını da kullanıyor. Yönetmenliğini Rodrigo Sorogoyen’in üstlendiği baş karakterleri Denis Menochet, Marina Foïs, Luis Zahera, Diego Anido, Marie Colomb’un oynadığı film, Altın Portakal’da uluslararası yarışma kısmında yarışıyor. 

Enerji Günlüğü - ANTALYA 

Önceki ve Sonraki Haberler