1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Arabistan`ın ilk kombine güneş santrali GE`den

Arabistan`ın ilk kombine güneş santrali GE`den

Enerji Günlüğü - General Electric, Suudi Arabistan'ın ilk Entegre Güneş Kombine Çevrim Elektrik Santrali projesi için sözleşme imzaladı.GE, Suudi Arabistan'ın...

Arabistan`ın ilk kombine güneş santrali GE`den

Enerji Günlüğü - General Electric, Suudi Arabistan'ın ilk Entegre Güneş Kombine Çevrim Elektrik Santrali projesi için sözleşme imzaladı.

GE, Suudi Arabistan'ın 'Yeşil Dubai' projesi kapsamında 600 MW'lık Entegre Güneş Kombine Çevrim Santrali yapımı için Suudi Elektrik Şirketi ile 267 milyon değerinde sözleşme imzaladığını duyurdu.

Tabuk şehri yakınlarındaki Kızıl Deniz sahiline yakın kurulacak olan 550 MW'lık Güneş Enerjisi Entegre Kombine Çevrim Santrali esas olarak doğalgaz yakacak, ancak yakıt verimliliğini arttırmak için 50 MW'lık güneş enerjisi entegre edilecek.

Anlaşma kapsamında GE, iki yüksek verimli a 7F.05 and a 7F.03 tipi gaz türbini, bir buhar türbini, jeneratörler, ısı iyileşme buhar jeneratörleri (HRSG),Yoğunlaştırıcı-konsantre fotovoltaik (CPV) sistem, kazan besleme pompaları ile GE Mark* VIe santral kontrol sistemi ve uzun vadeli bakım sağlayacak.

Santralin 2017 yılında üretime geçmesi ve yılda 600 bin hanenin elektrik ihtiyacını giderecek kadar elektrik üretmesi bekleniyor. Bu projenin başarısına göre daha büyük projeler hayata geçirilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler