1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Arslan: Doğalgaz arzında bir sıkıntı yaşanmayacak

Arslan: Doğalgaz arzında bir sıkıntı yaşanmayacak

GAZBİR Başkanı Arslan, Türkiye’nin doğalgaz arz güvenliği konusunda önemli adımlar atıldığını ve bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını açıkladı.

Arslan: Doğalgaz arzında bir sıkıntı yaşanmayacak

Enerji Günlüğü - GAZBİR Başkanı Arslan, Türkiye’nin doğalgaz arz güvenliği konusunda önemli adımlar atıldığını ve bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını açıkladı.

GAZBİR Başkanı Arslan, kış mevsimi başlarında doğalgaz arzı ile ilgili rahatlatan açıklamalarda bulundu. Arz güvenliği konusunda önemli adımla atıldığını belirten Arslan, “Ülkemizdeki gaz depolama imkanları, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) yatırımları ve bu sayede ulaşılan günlük 306 milyon m3 giriş kapasitesiyle, doğalgaz arzında bir sıkıntı yaşanmayacağı görülüyor” ifadesini kullandı.

Arslan, Türkiye’nin 2018 yılı LNG ithalat miktarının tüketimin %25’ini karşıladığını belirterek, “Ülkemizin depolama kapasitesinin 2023 yılına kadar 4,5milyar m3’den 10 milyar m3’e çıkarılması için çalışmalar devam ediyor” dedi.

TÜRKİYE NÜFUSUNUN %62’Sİ DOĞALGAZ KULLANIYOR

Türkiye’de nüfusun % 62’si (51,4 milyon) aktif olarak doğalgaz kullandığını kaydeden Arslan, nüfusun yüzde 81’inin (66 milyon) de doğalgaz kullanım imkanı bulunduğuna dikkat çekti.

DOĞALGAZ FİYATLARI DÜŞÜYOR

Doğalgaz arz kaynaklarındaki artış ve yeni üretim yöntemlerinin küresel doğalgaz fiyatlarının düşmesine neden olduğuna dikkat çeken Arslan, düşük doğalgaz fiyatlarının yenilenebilir enerji kaynakları ile rekabet imkanı sağladığını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler