1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Arslan: Doğalgazlı araç kullanımı artacak

Arslan: Doğalgazlı araç kullanımı artacak

GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, istasyon sayısının yetersizliği nedeniyle Türkiye’de motorlu araçların sadece 10 binde 2’sinin doğalgaz kullandığını belirterek, önümüzdeki süreçte doğalgazlı araç kullanımının artacağını tahmin ettiğini açıkladı.

Arslan: Doğalgazlı araç kullanımı artacak

Enerji Günlüğü - GAZBİR Başkanı Yaşar Arslan, istasyon sayısının yetersizliği nedeniyle Türkiye’de motorlu araçların sadece 10 binde 2’sinin doğalgaz kullandığını belirterek, önümüzdeki süreçte doğalgazlı araç kullanımının artacağını tahmin ettiğini açıkladı.

Tarihinde ilk kez Türkiye’den start alan Mavi Koridor Doğalgazlı Araçlar Rallisi kapsamında düzenlenen etkinliklerde değerlendirmelerde bulunan GAZBİR Başkanı ve AKSA Enerji CEO’su Yaşar Arslan da konuşmasında istasyon sayısının artırılmasının elzem olduğunun altını çizdi.

Arslan, Türkiye'de 2018 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 22,5 milyon motorlu araç bulunduğunu ifade ederek, "Bunun 10 binde 2'si, yani yaklaşık 5 bini doğalgaz kullanıyor. Bunun temel sebebi, Türkiye'de istasyon sayısının yetersizliği. Türkiye'de doğalgazın yaygınlaşması son yıllarda hızlandı ve 81 ilde doğalgaza erişim var. Doğalgaz her ilde ulaşılabilir bir kaynak olacağı için bundan sonra doğalgazlı araç kullanımının da artacağını tahmin ediyorum." diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler