1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Aşağı Kaleköy HES kapasite artırıyor

Aşağı Kaleköy HES kapasite artırıyor

Enerji Günlüğü - Kalehan Genç Enerji Bingöl'de bulunan 454 MW kurulu güce sahip Aşağı Kaleköy Barajı ve HES'in kapasitesini arttırıyor.Kalehan Genç...

Aşağı Kaleköy HES kapasite artırıyor

Enerji Günlüğü - Kalehan Genç Enerji Bingöl'de bulunan 454 MW kurulu güce sahip Aşağı Kaleköy Barajı ve HES'in kapasitesini arttırıyor.

Kalehan Genç Enerji Üretim Anonim Şirketi, Bingöl İli, Merkez İlçesi (proje yapıları), Genç ve Solhan İlçeleri (göl alanı) sınırları içerisinde, Murat Nehri üzerinde kurmayı planladığı 454 MW kurulu güce sahip Aşağı Kaleköy Barajı ve HES'in kapasitesini 500 MW'a çıkarmayı planlıyor.

Bedeli 1.684.264.931 TL olarak belirlenen “Aşağı Kaleköy Barajı ve HES Kapasite Artırımı (Kurulucu Güç; 454 MWe/463 MWm’ den 500,00 MWe/510,20 MWm’ e), Konkasör Tesisleri, Yıkama-Eleme Tesisleri ve Beton Santralleri Projesi” kapsamında, baraj yapıları, 2 adet 120 m3/saat kapasiteli beton santralı, 2 adet 4 x 120 m3/sa kapasiteli beton santralı, 1 adet 3x120 m3/saat kapasiteli beton santralı, 5 adet 600 ton/sa kapasiteli konkasör ve 3 adet 400 ton/saat kapasiteli yıkama-eleme tesisi ve tesislerden işlem görecek malzemenin temini amacıyla 1 adet kaya ocağı açılması planlanıyor.

PROJE HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Proje ile ilgili ÇED Sürecinin başladığını ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyasının halkın görüşüne açıldığını duyurdu. 

Buna göre, projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla  29/03/2016 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya BİNGÖL Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler.

Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve BİNGÖL Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler