1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Bingöl’deki Aşağı Kaleköy HES tam kapasite devrede

Bingöl’deki Aşağı Kaleköy HES tam kapasite devrede

Kalehan Genç Enerji Üretim A.Ş. tarafından Bingöl’de kurulan 500 MW kapasiteli Aşağı Kaleköy Hidroelektrik Santrali (HES) tam kapasite ticari faaliyete başladı.

Bingöl’deki Aşağı Kaleköy HES tam kapasite devrede

Enerji Günlüğü - Kalehan Genç Enerji Üretim A.Ş. tarafından Bingöl’de kurulan 500 MW kapasiteli Aşağı Kaleköy Hidroelektrik Santrali (HES) tam kapasite ticari faaliyete başladı.

GE Renewable Energy, Kalehan Enerji Grubu ile inşaat çalışmalarını yürüttüğü Bingöl'deki 500 megavat kapasiteli Aşağı Kaleköy Barajı ve HES’in tamamlanarak işletmeye girdiğini açıkladı.

Açıklamaya göre, Aşağı Kaleköy Barajı'na kurulan tesis için 3 adet 155 MW Francis türbini ve bağlantılı ekipmanlar sağlandı. Yeni tesis şebekeye dahil edilerek resmi olarak ticari faaliyete başladı. Açıklamada, Aşağı Kaleköy HES’in Kalehan Enerji Grubu ile daha önce yapılan Beyhan-1 ve Yukarı Kaleköy Hidroenerji tesislerinin ardından geldiği ifade edildi. Açıklamaya göre Aşağı Kaleköy HES 500 MW kapasite ile Türkiye'de özel sektörün inşa ettiği en büyük 6. hidroelektrik santrali olacak.

Aşağı Kaleköy Barajı ve HES, Bingöl İli’nin yaklaşık 25 km güneydoğusunda ve Murat Nehri üzerinde yer alıyor. Tesis yıllık 1.193,17 GWh enerji üretecek. Silindir ile sıkıştırma anında dünya birincisi ödülüne sahip olan santral, Temmuz ayında toplu HES açılışı ile üretime başlamıştı. Ayrıca santrale yardımcı kaynak olarak 80 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali de kurulacak. 

Enerji Günlüğü

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler