1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Bingöl’e 76 MW’lık hibrit GES kurulacak

Bingöl’e 76 MW’lık hibrit GES kurulacak

Kalehan Genç Enerji, Bingöl’de bulunan Aşağı Kaleköy Barajı ve HES’e yardımcı kaynak olarak 75,614 MW kapasiteli hibrit GES kuracak.

Bingöl’e 76 MW’lık hibrit GES kurulacak

Enerji Günlüğü - Kalehan Genç Enerji, Bingöl’de bulunan Aşağı Kaleköy Barajı ve HES’e yardımcı kaynak olarak 75,614 MW kapasiteli hibrit GES kuracak.

Kalehan Genç Enerji Üretim A.Ş. tarafından, Bingöl İli, Merkez ve Genç İlçeleri, Gözeler, Dikköy ve Çaytepe Köyleri mevkiinde, yaklaşık 125 bin hektrarlık alanda 75,614 MWe/80 MWp kurulu gücünde “Aşağı Kaleköy Barajı ve HES - Yardımcı Kaynak Güneş Santrali’nin kurulup işletilmesi planlanıyor.  

SANTRALE 35,6 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPILACAK

35,6 milyon dolar değerindeki proje kapsamında güneş enerji santralinde monokristal half-cut fotovoltaik modüller marifetiyle üretilen doğru akım elektrik enerjisi eviriciler yardımıyla alternatif enerjiye çevirilecek. Proje kapsamında 131,2 GWh/yıl elektrik üretilecek. 

İNVERTERLER İTALYAN FIMER’DEN

Aynı zamanda şu ana kadar Türkiye’de tek seferde kurulmuş en büyük GES olma özelliğini de taşıyacak olan projede inverterleri de İtalyan FIMER sağlayacak. Cengiz Enerji ve FIMER, santralde kullanılmak üzere PVS980 serisi 5MVA merkezi inverterlerin tedariği konusunda anlaşma imzaladı.

Kalehan Genç Enerji Üretim A.Ş. tarafından kurulan 500 MW kapasiteli Aşağı Kaleköy Barajı, Bingöl İli’nin yaklaşık 25 km güneydoğusunda ve Murat Nehri üzerinde yer alıyor. Tesis yıllık 1.193,17 GWh enerji üretecek. Silindir ile sıkıştırma anında dünya birincisi ödülüne sahip olan santral, Temmuz ayında toplu HES açılışı ile üretime başlamıştı. 

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler