1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Atakale RES’in kapasitesi arttırılacak

Atakale RES’in kapasitesi arttırılacak

Atakaleres Elektrik, Kırıkkale’de kuracağı Atakale Rüzgâr Enerji Santrali’nde (RES) türbin sayısını azaltırken, kapasiteyi 44 MW’a çıkaracak.

Atakale RES’in kapasitesi arttırılacak

Enerji Günlüğü - Atakaleres Elektrik, Kırıkkale’de kuracağı Atakale Rüzgâr Enerji Santrali’nde (RES) türbin sayısını azaltırken, kapasiteyi 44 MW’a çıkaracak.

Atakaleres Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Kırıkkale İli, Keskin İlçesi, Konur, Müsellim, Köprüköy, Haydardede Mahalleleri ile Çelebi İlçesi, Kepirli, Tilkili, Karaağıl Mahalleleri yakınlarında kurulması planlanan 40 MW kurulu güçteki Atakale Rüzgâr Enerji Santrali’nin (RES) kapasitesi arttırılacak. 

TÜRBİN SAYISI 11'E DÜŞÜRÜLECEK

Şirketin gelişen teknolojik koşullar ve alanda halen devam eden rüzgar ölçümü verilerini dikkate alarak yaptığı bu değişiklik ile daha önce ÇED Olumlu Kararı alınan projede 23 adet türbin yerine 11 adet türbin kurularak, santralin kapasitesi 44 MW’a çıkarılacak. Daha önce kullanılması planlanan 1 MW, 2 MW ve 3 MW’lık türbinler yerine 4 MW’lık türbinler kullanılacak. Böylece toz emisyonu, gürültü, alan kullanımı gibi çevreye verilen zarar da azaltılmış olacak. 

Ayrıca çalışmalar sırasında açığa çıkacak malzemenin, proje kapsamındaki inşaat ve dolgu çalışmalarında yeniden değerlendirilebilmesi amacıyla da 60 ton/saat kapasiteli mobil kırma eleme kurulması planlanıyor.

Kapasite artışı sonrası santralde üretilen elektrik miktarında bir değişiklik olmayacak. Santral yılda 140.000.000 kwh elektrik üretecek. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler