1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Audi elektrikli araçları elektrik depolamada da kullanılabilecek

Audi elektrikli araçları elektrik depolamada da kullanılabilecek

Audi’nin elektrikli otomobil modeli e-tron’lar çift taraflı şarj sistemine adapte edilerek taşınabilir enerji kaynağı olarak da kullanılabilecek ve ihtiyaç halinde bir evin bir haftalık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek.

Audi elektrikli araçları elektrik depolamada da kullanılabilecek

Enerji Günlüğü - Audi’nin elektrikli otomobil modeli e-tron’lar çift taraflı şarj sistemine adapte edilerek taşınabilir enerji kaynağı olarak da kullanılabilecek ve ihtiyaç halinde bir evin bir haftalık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek.

Alman Volkswagen grubu markalarından Audi ve enerji yönetim ve dağıtım çözümleri sunan Hager Group, eve monte edilen enerji sistemiyle hızlıca şarj edilebilen elektrikli otomobil bataryasındaki enerjinin eve geri verilmesinin mümkün olduğu düşüncesinden yola çıkarak işbirliği yaptılar. İşbirliği kapsamında şirketler, Audi’nin elektrikli otomobil modeli e-tron’ların çift taraflı şarj (bidirectional charging) sistemine adapte olması için bir projeye başladılar.

TEKERLEKLİ ENERJİ DEPOLAMA ARAÇLARI 

Audi AG Çift Taraflı Şarj Sistemleri Teknik Proje Yöneticisi Direktörü Martin Dehm, elektromobilitenin, otomotiv sektörü ile enerji sektörünü hiç olmadığı kadar birbirine yaklaştırdığına dikkat çekerek, bir Audi e-tron’un bataryasının, tek başına ortalama bir hanenin 1 haftalık elektrik enerjisi ihtiyacın karşılayabileceğini söyledi. Gelecekte bu potansiyeli herkesin erişimine açmayı ve elektrikli otomobillerin enerji transfer zincirinin aktif bir parçası olabileceğini düşündüklerini kaydeden Dehm, “Elektrikli otomobiller tekerlekli enerji depolama araçları olabilir” dedi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler