1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Audi, Çin’de elektrikli araç üretecek

Audi, Çin’de elektrikli araç üretecek

Almanya merkezli otomobil üreticisi Audi, 4,5 milyar dolar yatırımla Çin’de First Automobile Works (FAW) ortaklığında tamamen elektrikli araçlar üreteceği bir fabrika kuruyor.

Audi, Çin’de elektrikli araç üretecek

Enerji Günlüğü - Audi, Çin’de yalnızca tam elektrikli Audi modelleri üreteceği bir fabrika kuracak. 2024’te faaliyete başlaması planlanan fabrikanın yıllık üretim kapasitesi 150 bin araç olacak.

Alman Volkswagen grubunun bir markası olan Audi’nin Çin devletine ait First Automobile Works (FAW) grup ortaklığıyla ülkenin kuzeydoğusundaki Jilin eyaletinin başkenti Changchun’da yeni bir elektrikli otomobil fabrikasının temelini attı. Audi fabrika için FAW ile Audi FAW NEV Company adlı yeni bir şirket kurdu.

Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre, tesisin inşası 2024 yılı sonuna değin tamamlanmış olacak. Yeni fabrika, Çin’de yalnızca tam elektrikli Audi modelleri üretecek olan ilk tesis. Şimdilik yola, yıllık 150 bin araçlık bir kapasite için çıkılıyor. Tüm araçlar Porsche ile birlikte geliştirilmiş olan Premium Platform Electric (PPE) teknoloji platformunda oluşuyor.

AUDİ YENİ ŞİRKETTE ÇOĞUNLUK HİSSEYE SAHİP

Çin’deki ortak şirketi Audi FAW NEV Company’nin hisselerinin çoğunluğuna sahip bulunan Audi, girişime ve yeni  tesise 2,6 milyar avro (2,7 milyar dolar) tutarında yatırım yaptı. Tesis, bütünüyle tamamlandıktan sonra, otomobil üretiminin -karoseri, motor montaj hattı, akü montaj hattı vb dahil- tüm değer yaratma zincirini komple olarak kapsayacak.

ÇİN KÜRESEL ELEKTRİKLİ ARAÇ PİYASASINDA LİDER

2022 yılının ilk üç aylık döneminde dünyada satılan her üç akülü elektrikli aracın ikisi Çinli müşteriler tarafından satın alındı. Bu, PwC Strategy& Deutschland kurumuna göre, Çin’in küresel düzlemde en büyük elektrikli araç piyasası konumuna geldiğinin göstergesi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler