1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. VW ve FAW, Çin’de elektrikli Audi üretecek

VW ve FAW, Çin’de elektrikli Audi üretecek

Alman Audi ve Çinli FAW Group, Çin'in Jilin eyaletinde elektrikli araç üretimi için 3,3 milyar dolar yatırım yapacak. Yeni fabrikada elektrikli Audi üretilecek.

VW ve FAW, Çin’de elektrikli Audi üretecek

Enerji Günlüğü - Volkswagen ve Çinli FAW Group, Çin’de elektrikli araç üretecek. Ortaklık kuracakları fabrika için 3,3 milyar dolar yatırım yapacak.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu'nun Audi premium markası ve Çin devletine ait ortağı FAW Group, Çinli yetkililerden 3,3 milyar dolarlık elektrikli araç ortak girişim tesisinin inşaatına başlamak için onay aldı. Audi ve FAW Group, ortaklaşa birinci sınıf elektrikli araçlar (EV’ler) üretmek için 3.3 milyar dolar yatırım yapacak. Ortaklıkta Audi’nin yüzde 60, FAW Group’un ise yüzde 40 hissesi bulunuyor.

TESİS YILDA 150 BİN ELEKTRİKLİ ARAÇ ÜRETECEK

Dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin’in Kuzeydoğu eyaleti Jilin'de kurulacak olan tesisin 2024 yılı Aralık ayında üretime geçmesi hedefleniyor. Audi FAW NEV adı verilen tesiste Audi'nin e-tron SUV'si olmak üzere üç elektrikli aracın üretilmesi planlanıyor. Tesisin üretim kapasitesi yılda 150 bin elektrikli araç olacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler