1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Satılacak her 4 Audi’den biri elektrikli olacak

Satılacak her 4 Audi’den biri elektrikli olacak

Enerji Günlüğü - Alman Volkswagen AG çatısı altındaki Audi, 2025 yılına kadar satacağı her 100 araçtan 25-30’unun elektrikli otomobillerden oluşacağını...

Satılacak her 4 Audi’den biri elektrikli olacak

Enerji Günlüğü - Alman Volkswagen AG çatısı altındaki Audi, 2025 yılına kadar satacağı her 100 araçtan 25-30’unun elektrikli otomobillerden oluşacağını açıkladı. 

Enerji sorunu giderek büyüyor. Azalan fosil yakıtlara karşın elektrikli ve güneş enerjisi ile çalışan araçlar öne çıkma işaretleri veriyor. Tesla gibi alanındaki yeni oyunculara aldırış etmeyen yüzyıllık otomotiv devleri, alttan alta yürüttükleri elektrikli oto çalışmalarını yavaş yavaş gün yüzüne çıkarmaya başlıyor. 

Otoajanda’da yer alan habere göre bunlardan biri de Alman Volkswagen AG çatısı altındaki Audi oldu. İlk elektrikli Audi’ler için geri sayım başladı. Alman basınına konuşan Audi CEO’su Rupert Stadler, elektrikli araç satışlarının 2025 yılına kadar toplam araç satışlarının yüzde 25-30’unu oluşturacağını söyleyerek bu pastadan pay almak isteyen Audi’nin elini çabuk tutmaya karar verdiğini dile getirdi. Alman lüks otomobil üreticisi 2020 yılına kadar üç elektrikli aracını görücüye çıkaracak.

Audi hazırladığı yeni stratejisine bağlı kalarak elektrikli araçlar, dijital servisler ve otonom sürüş konusunda araştırmalar ve geliştirmeler yapmaya devam edecek. Stadler’ın açıklamasına göre, Audi A segmenti için de bir elektrikli araç satışa sunacak.

Direksiyon ve pedallara gerek duymadan hareket edebilen robot bir otomobilin şehir trafiği için ideal olduğuna değinen Stadler, Audi’nin otonom sürüş geliştirmeleri için ortak arayışında olduğunu söyledi.

Volkswagen Grubu’nun bir kaç yıl içinde yarım saatten kısa bir sürede şarj olabilen ve 500 kilometre menzile sahip elektrikli otomobillerini piyasaya sunacağını duyurmuştuk. Bu bilgi ışığında VW Grubu çatısı altındaki Audi’nin üç elektriklisinin de bu özelliklere sahip olacağını söyleyebiliriz.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler