1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa gaz fiyatlarında keskin düşüş

Avrupa gaz fiyatlarında keskin düşüş

Avrupa’da doğal gaz fiyatları, ABD’den daha fazla sayıda LNG kargosunun Avrupa'ya yönlendirdiği haberleriyle megavatsaat başına 110 euro seviyesine kadar geriledi. 

Avrupa gaz fiyatlarında keskin düşüş

Enerji Günlüğü - Avrupa’da doğal gaz fiyatları, ABD’den daha fazla sayıda LNG kargosunun Avrupa'ya yönlendirdiği haberleriyle megavatsaat başına 110 euro seviyesine kadar geriledi. 

Rusya'nın Yamal-Avrupa boru hattından 4 gündür Almanya'ya doğru sevkiyat yapmadığı ortamda, Avrupa'nın gaz ihtiyacının ABD'den LNG ithalatı ile karşılandığı, kış sezonunda Avrupa'da enerji krizi yaşanmaması için ABD'den LNG alımının arttığı haberleri ile doğal gaz fiyatları düştü. 

15 LNG kargosunun rotalarını Avrupa'ya çevirdiği haberlerinin geldiği dün Hollanda TTF'de Ocak vadeli doğal gaz fiyatı yüzde 13,15 düşüşle 110,3 euro/MWh seviyesine geriledi. Şubat vadede fiyat yüzde 11,85 düşüşle 109,4 euro/MWh seviyesine indi. 2022 yılı ilk çeyrek kontratlarında ise fiyatlar yüzde 21,8 düşerek megavat başına 102,50 euro seviyesine indi. Haftanın ilk günlerinde doğal gaz fiyatları megavatsaat başına 180€ civarındaydı.

İNGİLTERE’DE FİYATLAR %19 DÜŞTÜ

İngiltere'de Ocak vadeli gaz fiyatı yüzde 18,85 düşüşle 2,63 pound/MWh seviyelerine kadar düştü. Haftasonu teslimatla toptan doğal gaz fiyatı yüzde 30,16 düşüşle 2,2 pound/MWh seviyesine geriledi.

 

Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler