1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rus gazının Yamal-Avrupa hattından Almanya'ya akışı durdu

Rus gazının Yamal-Avrupa hattından Almanya'ya akışı durdu

Rusya’dan Polonya’ya uzanan Yamal-Avrupa Boru Hattı’ndan Almanya'ya gaz akışı bu sabah itibariyle durdu.

Rus gazının Yamal-Avrupa hattından Almanya'ya akışı durdu

Enerji Günlüğü - Rusya’dan Polonya’ya uzanan Yamal-Avrupa Boru Hattı’ndan Almanya'ya gaz akışı bu sabah itibariyle durdu.

Alman boru hattı operatörü Gascade'nin verilerine göre, Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom’un işlettiği Yamal-Avrupa Boru Hattı üzerinden Rus gazının Almanya’nın Mallnow kompresörüne aktardığı doğalgaz miktarı bu sabah sıfırlandı.  

Yamal Boru Hattı’ndan Almanya'ya gaz akışı Cumartesi gününden bu yana düşüyordu.  Gazprom, Yamal Boru Hattı’ndan gaz sevkiyatı için bugüne yönelik bir kapasite alımı yapmamıştı. 

DOĞAL GAZ FİYATLARI ARTTI

Rusya'nın Yamal boru hattı üzerinden aktardığı doğalgazı durdurmasıyla, havaların soğuduğu Avrupa'da 1 ay vadeli doğalgaz kontratlarının fiyatı yükselerek megavatsaat başına 150 euronun üzerine tırmandı.

KREMLİN: TAMAMEN TİCARİ BİR KONU

Kremlin, Rus gazının Yamal-Avrupa Boru Hattı’ndan Almanya'ya akışının durmasını ve Almanya'dan Polonya'ya doğru akış gerçekleştirilmesini "tamamen ticari" bir konu olarak tanımladı ve siyasi bir amacının olmadığını vurguladı. 

Yapılan açıklamada, Yamal-Avrupa Boru Hattı’ndan pompalanması planlanan gazın Kuzey Akım 2'ye aktarılmasının öngörülmediği kaydedildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler