1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa’da enerji krizi ağır sanayiyi vuruyor

Avrupa’da enerji krizi ağır sanayiyi vuruyor

Avrupa’da artan elektrik ve gaz fiyatları, metal ve gübre gibi enerji yoğun sanayi üretiminde geri dönüşü zor bir kriz yaratıyor.

Avrupa’da enerji krizi ağır sanayiyi vuruyor

Enerji Günlüğü - Avrupa’da artan elektrik ve gaz fiyatları, metal ve gübre gibi enerji yoğun sanayi üretiminde geri dönüşü zor bir kriz yaratıyor.

Avrupa’da doğal gaz fiyatları Rusya’dan sevkiyatın sorunlu olması, soğuk havanın bastırması ve Fransa’da bakıma giren reaktörler nedeniyle yükseliyor. Avrupa’da gaz fiyatları bu yıl yüzde 800 oranında artarken, elektrik fiyatları da yüzde 500 oranında artış kaydetti. Bu büyük artış üretimi azaltırken, ekonomik iyileşmeyi de tehdit ediyor. Uzmanlar fiyat artışlarının büyümeye etki edecek kadar ciddi bir sorun olduğunu kaydediyorlar.

Avrupa’da ağır sanayi tesislerinin enerji fiyat artışlarından mağdur olduğu belirtiliyor. Alüminyum ve çinko gibi enerji yoğun tesislerin üretimi kısan tesislerin başında geldiği kaydedildi. Metal eritme tesisleri ve gübre üreticileri de üretimi kısıyor. Belçika merkezli Nyrstar, Ocak ayı başlarında Fransa'da çinko üretimini durduracak. Romanyalı gübre üreticisi Azomures da faaliyetini geçici olarak durduracak.

DRAGHİ’DEN ACİL AKSİYON ÇAĞRISI

Tüm bu gelişmeler üzerine İtalya Başbakanı Mario Draghi, acil aksiyon çağrısında bulundu. Draghi, İtalya'nın enerji fiyatları sorununa Avrupa düzeyinde yapısal çözüm bulunması için uğraştığını kaydetti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler