1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Avrupa Yatırım Bankası’ndan fosil yakıtlara finansmanı durdurma kararı

Avrupa Yatırım Bankası’ndan fosil yakıtlara finansmanı durdurma kararı

Avrupa Yatırım Bankası, atmosferin en büyük kirleticilerinden olan fosil yakıt projelerine finansmanı 2021 sonunda durduracak.

Avrupa Yatırım Bankası’ndan fosil yakıtlara finansmanı durdurma kararı

Enerji Günlüğü - Avrupa Yatırım Bankası, atmosferin en büyük kirleticilerinden olan fosil yakıt projelerine finansmanı 2021 sonunda durduracak.

Avrupa Yatırım Bankası dün gerçekleştirdiği yönetim kurulu toplantısında fosil yakıt projeleri için fonlamayı 2021 yılı sonunda durdurma kararı aldı. 

Bankanın yeni politikasına göre elektrik üretiminde sadece kilovatsaat başına 250 gram karbondioksit salımı gerçekleştireceğini kanıtlayabilen enerji şirketleri finansman için başvuru yapabilecekler.

DOĞALGAZ ENDÜSTRİSİ RİSKTE

EIB’nın bu hamlesinin geleneksel gaz yakıtlı elektrik santrallerine finansmanı sonlandıracağı ve bunun da petrol ve kömüre karşı daha temiz bir alternatif olarak yükselmekte olan doğalgaz endüstrisi için risk oluşturacağı kaydediliyor.

AYB Başkan Yardımcısı Andrew McDowell de düzenlediği basın toplantısında, "Ezici bir destekle onaylanan yeni enerji kredi politikası, aralarında doğalgazın geleneksel kullanımının da olduğu fosil yakıt projelerinin çok büyük bölümüne destek sağlanmasını yasaklayacak" diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta AB ülkelerinin kabul ettiği bir ön metin ile bankaya fosil yakıt projelerine yapılan yatırımları durdurma çağrısı yapılmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler