1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bakan Dönmez, TürkAkım Doğalgaz Alım Terminali’nde

Bakan Dönmez, TürkAkım Doğalgaz Alım Terminali’nde

Enerji Bakanı Fatih Dönmez başkanlığındaki heyet, devreye girişi için geri sayıma başlanan TürkAkım projesinin Kıyıköy’deki alım terminalini ziyaret ederek bilgi aldı.

Bakan Dönmez, TürkAkım Doğalgaz Alım Terminali’nde

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez başkanlığındaki heyet, devreye girişi için geri sayıma başlanan TürkAkım projesinin Kıyıköy’deki alım terminalini ziyaret ederek bilgi aldı. 

Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya Rus doğalgazı taşıyacak TürkAkım’ın ilk etabının devreye girişi çalışmalarında sona Yaklaşıldı. Boru hattının Türkiye tarafındaki alım terminali inşaatı bugün Ankara’dan gelen üst düzey bir heyeti ağırladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, BOTAŞ ve TürkAkım Gaz Taşıma AŞ (TAGTAŞ) yetkililerinden oluşan heyet, TürkAkım deniz hattının kıyıya çıktığı Kıyıköy’de yer alan alım terminaline yaptıkları ziyarette, inşaattan sorumlu müdür Erol Yazıcı’dan brifing alarak tesisi inceledi. Bakan Dönmez, projenin önemine değinerek Türkiye ve Rusya devlet başkanlarının projenin yıl sonuna dek bitmesi konusundaki mutabakatını anımsattı. 

TürkAkım, Rusya’nın Anapa kentinden başlayıp Karadeniz boyunca ilerleyerek Türkiye’de Kırklareli’ne bağlı Kıyıköy beldesinde karaya çıkıyor. Karadaki boru hatlarından Türkiye’nin dağıtım ağına bağlanarak Türkiye piyasasına hizmet verecek olan ilk hattı BOTAŞ inşa ediyor. Avrupa piyasalarına doğalgaz sağlayacak ikinci hattının yapımını ise BOTAŞ ve Gazprom’un eşit ortaklığında kurulan TürkAkım Gaz Taşıma A.Ş. (TAGTAŞ) üstlendi. Her bir hattın kapasitesi yıllık 15,75 milyar m3 olacak. 

TürkAkım Projesi, 2019 sonunda faaliyete geçecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler