1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Balay Enerji 10 MW’lık Gönen RES kuracak

Balay Enerji 10 MW’lık Gönen RES kuracak

Enerji Günlüğü - Balay Enerji, Çanakkale ve Balıkesir ili sınırları içinde kuracağı 10 MW kapasiteli Gönen Rüzgar Enerjisi Santrali ile yılda yaklaşık...

Balay Enerji 10 MW’lık Gönen RES kuracak

Enerji Günlüğü - Balay Enerji, Çanakkale ve Balıkesir ili sınırları içinde kuracağı 10 MW kapasiteli Gönen Rüzgar Enerjisi Santrali ile yılda yaklaşık 35 milyon kWh elektrik üretecek.

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nin (TEİAŞ) geçen yılın sonunda gerçekleştirdiği 2130 MW’lik rüzgar santrali kapasite tahsis/ön lisans ihalesinin 740 MW’lik son etabı kapsamında lisanlandırılan Gönen Rüzgar Enerjisi Santrali için çalışmalar başladı. Balay Enerji Elektrik Üretim A.Ş., Balıkesir ve Çanakkale İlleri, Gönen ve Yenice İlçelerinde kurulacak olan ve 11 adet türbinden oluşan “Gönen Rüzgâr Enerji Santrali (9,9 MWm/ 9,9 MWe)” projesi için çevre etki değerlendirme çalışmalarına başladı.

Yaklaşık 25 milyon lira yatırımla kurulacak olan santralin her biri 900 kW kurulu güce sahip Enercon E-44 modeli 11 adet türbinin 8 tanesi ile şalt merkezi Balıkesir İlinde, 3 tanesi Çanakkale İlinde kurulacak. 

Santralin yıllık yaklaşık 34.650.000 kWh enerji üretmesi öngörülüyor. Gönen RES projesinde üretilen elektrik enerjisi Orta Gerilim Hattı vasıtasıyla 154 kV Gönen Trafo Merkezi üzerinden ulusal şebekeye aktarılacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler