1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Başkentgaz’dan kış için güvenlik uyarısı

Başkentgaz’dan kış için güvenlik uyarısı

Başkentgaz, kış aylarının gelmesi ile birlikte “güvenli doğal gaz kullanımı” hakkında bilinçlendirme kampanyası başlattı. 

Başkentgaz’dan kış için güvenlik uyarısı

Enerji Günlüğü - Başkentgaz, kış aylarının gelmesi ile birlikte “güvenli doğal gaz kullanımı” hakkında bilinçlendirme kampanyası başlattı. 

Ankara’da yaklaşık 2 milyon aboneye doğal gaz dağıtım hizmeti sunan Başkentgaz, güvenli doğal gaz kullanımı konusunda tüketicileri uyardı. 
 
Ankara’da yaşayan doğalgaz kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla sürekli saha denetimleri yapan Başkentgaz, abonelerini sertifika sahibi olmayan kişi veya firmalara karşı uyardı. Başkentgaz İç Tesisat Müdürü Burak Taşkıner, “Doğal gaz iç tesisatlarındaki yapım, bakım ve onarım işlemleri, mutlaka sertifikalı firmalara yaptırılmalı. Aboneler, kontrole gelen ekiplere öncelikle tanıtıcı kimlik kartlarını sormalı ve ilgili ekiplere çalışmaları sırasında gereken desteği sağlamalı” dedi. 

KURULUM BAKIM VE ONARIMDA SERTİFİKALI FİRMA ARAYIN
Konunun hayati önem taşıdığını vurgulayan Taşkıner, “Ekiplerimiz denetimler sırasında güvenliği tehdit eden bir durumla karşılaştığında doğalgaz arzını durdurarak, eksikliklerin giderilmesi için belirli bir süre veriyor. Tespit edilen eksikliklerin iç tesisat yapım, bakım ve onarım konusunda yetkilendirilmiş sertifikalı firmalar tarafından giderilmesini talep ediyoruz. Belirtilen süre içerisinde tadilat işlemlerini yaptıran ve eksikliklerini gideren abonelerimizin gaz arzını, yapılan kontrol sonrasında yeniden sağlıyoruz. Bu süre içerisinde doğalgaz sayaçlarına Başkentgaz yetkilileri haricinde kimsenin müdahale etmemesi gerekiyor” dedi.  

BASİT AMA ETKİLİ KURALLARA UYMAK GEREKİYOR
Doğalgaz kullanırken bazı basit kurallara uymanın hayat kurtardığını hatırlatan Başkentgaz İç Tesisat Müdürü Burak Taşkıner, “Cihazın ilk çalıştırma işlemini, periyodik bakım ve kontrollerini yetkili servislere yaptırın. Baca bağlantılarını kontrol ettirip her yıl temizletin. Kullanım ömrü biten bacalı cihazı hermetik cihaz ile değiştirmek, güvenli doğalgaz kullanımı açısından önemli. Hermetik cihazlar havayı dış ortamdan alır ve dış ortama verirler. Baca çıkışının ve havalandırma menfezinin atmosfere açık olması ve bacalı ortamda uyunmaması da ayrıca büyük önem taşıyor” dedi. 

Taşkıner, doğalgaz kullanılan alanda gaz kokusu hissedilmesi durumunda zaman kaybetmeden 187 Doğalgaz Acil Hattı’nı aramak gerektiğini de hatırlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler