1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Benzin fiyatına 11 kuruş indirim

Benzin fiyatına 11 kuruş indirim

Akaryakıt türlerinden benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 11 kuruş indirim yapıldı. İndirim pompaya 7 kuruş olarak yansıyacak.

Benzin fiyatına 11 kuruş indirim

Enerji Günlüğü - Akaryakıt türlerinden benzinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren 11 kuruş indirim yapıldı. İndirim pompaya 7 kuruş olarak yansıyacak.

Uluslararası piyasalardaki fiyat hareketleri ve kurlarda yaşanan değişimlerin etkisiyle akaryakıt türlerinden benzin rafineri çıkış fiyatlarında aşağı yönlü ayarlamaya gidildi. Buna bağlı olarak akaryakıt dağıtım şirketleri de benzin pompa satış fiyatlarında indirim yaptı.Yeni düzenlemeye göre, benzinin litre fiyatı 6 Ocak 2021 tarihinden itibaren 11 kuruş aşağı çekildi. Bunun 4 kuruşu ÖTV gelirinin yerine konmasında kullanılacağından pompaya 7 kuruş zam yansıyacak.

Fiyat artışının ardından Ankara'da ortalama 7,27 liradan satılan benzinin litre fiyatı 7,20 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 7,24 liradan 7,17 liraya, İzmir'de 7,30 liradan 7,23 liraya inecek.

Dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor. 

Etiketler : ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler