1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Bergres rüzar santrali şebekeye bağlanıyor

Bergres rüzar santrali şebekeye bağlanıyor

Enerji Günlüğü - İzmir sınırları içinde kurulacak Bergama RES’in (Bergres) şebeke bağlantısı için iletim hattı kuruluyor. Türkiye Elektrik...

Bergres rüzar santrali şebekeye bağlanıyor

Enerji Günlüğü - İzmir sınırları içinde kurulacak Bergama RES’in (Bergres) şebeke bağlantısı için iletim hattı kuruluyor. 

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından İzmir İli, Bergama İlçesi, İsmailli Mahallesi ve Balaban Mahallesi sınırları içerisinde 154 kV geriliminde ve yaklaşık 5,3 km uzunluğunda elektrik enerjisi iletim hattı yapılacak. Söz konusu hat ile 69,95 MW kurulu gücündeki Bergres RES'te üretilecek elektrik enerjisi enterkonnekte sisteme aktarılacak.

TEİAŞ 154 kV ve üzeri gerilime sahip ulusal enterkonnekte sistemden sorumlu tek yetkili kuruluş olduğu için Bergres Elektrik Üretim AŞ ile TEİAŞ arasında sistem bağlantı anlaşması yapıldı. Bergres AŞ tarafından tesis edilecek iletim hattı, işletilmek üzere mülkiyeti ile birlikte TEİAŞ’ a devredilecek. 

İnşaat aşamasının 2 ay içerisinde tamamlanması planlanan yeni iletim hattının ekonomik ömrü 30 yıl olarak öngörülüyor. İletim hattının proje bedeli ise 679.796,19 TL olarak belirlendi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler