1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. BMW satışlarda en az yüzde 50 elektrikli model hedefliyor

BMW satışlarda en az yüzde 50 elektrikli model hedefliyor

BMW Group, 2030 yılına kadar küresel satışlarının en az yüzde 50’sinin tamamen elektrikli modellerden oluşacağını ve yaklaşık 10 milyon tamamen elektrikli aracı yollara çıkaracağını açıkladı.

BMW satışlarda en az yüzde 50 elektrikli model hedefliyor

Enerji Günlüğü - BMW Group, 2030 yılına kadar küresel satışlarının en az yüzde 50’sinin tamamen elektrikli modellerden oluşacağını ve yaklaşık 10 milyon tamamen elektrikli aracı yollara çıkaracağını açıkladı.

CO2 emisyonlarını azaltacak iddialı hedefler açıklayan BMW Group, 2030 yılına kadar küresel satışlarının en az yüzde 50’sinin tamamen elektrikli modellerden oluşacağını belirtti. 

Dijital ortamda gerçekleştirdiği basın toplantısında Şirket 2030 yılına kadar 200 milyon tonun üzerinde CO2 emisyonunu önleyeceğini duyurdu. Açıklanan bu hedef, Münih gibi bir milyondan fazla nüfusu olan bir şehrin yıllık CO2 emisyonunun 20 katından daha yüksek bir miktarı ifade ediyor. 

2021 ile 2025 arasında tamamen elektrikli model satışlarını, 2020'ye oranla ortalama yüzde 50'nin üzerinde artırmayı amaçlayan BMW Group, 2030 yılında küresel satışlarının en az yüzde 50'sini tamamen elektrikli araçlardan oluşturmayı hedefliyor. Tüm ürün portföyünde en az bir tane tamamen elektrikli model sunmayı planlayan BMW Group önümüzdeki 10 yıl içinde yaklaşık 10 milyon tamamen elektrikli aracı yollara çıkaracak.

ALİMİNYUM ÜRETİMİNDE GÜNEŞ ENERJİSİ KULLANILACAK

Group ayrıca 2021'den itibaren şirketin dünya çapındaki tüm tesislerindeki üretimini tamamen karbon nötr hale getirecek. BMW Group, güneş enerjisinin gelecekte alüminyum üretimi için kullanılacağını açıkladı. BMW Group ayrıca, karbonsuz çelik üretimi için yenilikçi bir teknolojiye de yatırım yapma kararı aldı. Şirket, yeni nesil akü teknolojisi ile yüksek voltajlı akünün karbon ayak izini mevcut Gen5 teknolojisi için temel değerin yarısından daha aza indirmeyi hedefliyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler