1. HABERLER

  2. PETROL

  3. BP, en büyük müşterisini kaybedecek mi?

BP, en büyük müşterisini kaybedecek mi?

Enerji Günlüğü - ABD hükümetinin BP’yi devlet ihaleleri ve anlaşmalarından en az 18 ay boyunca men etme kararı, şirketin Amerikan ordusunun bir numaralı...

BP, en büyük müşterisini kaybedecek mi?

Enerji Günlüğü - ABD hükümetinin BP’yi devlet ihaleleri ve anlaşmalarından en az 18 ay boyunca men etme kararı, şirketin Amerikan ordusunun bir numaralı petrol tedarikçisi olma konumunu da riske attı.
Reuters’ın haberine göre BP Şubat ayında ABD hükümetiyle 9 milyar dolarlık bir petrol anlaşması imzalamıştı. Hükümetin satın aldığı petrolün büyük kısmı da Amerikan ordusunun kullanımına ayrılmıştı.
BP için ABD hükümetinin bir numaralı petrol sağlayıcısı olmak büyük önem taşıyor çünkü dünyada ülkeler dışında en çok petrol tüketen kurum yılda 17 milyar litrelik tüketimle Amerikan ordusu.
Savunma Bakanlığı verilerine göre ABD’nin kamu enerji harcamalarının yüzde 93′ü Amerikan Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. 2006 yılı verilerine göre Amerikan ordusu eğer bir ülke olarak kabul edilirse dünya enerji tüketimi sıralamasında 58′inci sıraya oturuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler