1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Bugün Dünya Su Günü!

Bugün Dünya Su Günü!

Enerji Günlüğü - Bugün 22 Mart Dünya Su Günü. Dünya genelinde azalan temiz içme suyu kaynaklarının korunması konusunda herkesin biraz daha duyarlı...

Bugün Dünya Su Günü!

Enerji Günlüğü - Bugün 22 Mart Dünya Su Günü. Dünya genelinde azalan temiz içme suyu kaynaklarının korunması konusunda herkesin biraz daha duyarlı olması ve somut adımlar atması gereken bir gün.

Dünya Su Günü", gerek BM üyelerinin, gerekse diğer dünya ülkelerinin giderek büyüyen temiz su sorununa dikkat çekmek, içilebilir su kaynaklarının korunması ve çoğaltılması konusunda somut adımlar atılmasının sağlanmasında teşvik olması amacıyla her yıl 22 Mart günü kutlanıyor.

22 Mart’ın Dünya Su Günü olarak kutlanması için ilk teklif 1992 yılında Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı’nda (UNCED) gündeme getirildi. 1993’teki Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda ilan edildiğinden bu yana da kutlanıyor.

Hidrojen ve oksijenden oluşan bir sıvı olan su havadan sonra hayat için en gerekli maddedir. Canlıların vücudunun yaklaşık % 55 – 70’i sudan oluşur. Yemek yemeden haftalarca yaşamak mümkün olduğu halde su içmeden ancak birkaç gün yaşanabilir. İnsan vücudu sağlıklı kalmak ve yeterli kan hacmini sağlamak için suya ihtiyaç duyar.

Dünyada 2.1 milyar insan güvenli bir şekilde içme suyu hizmetlerinden faydalanamıyor ve insanoğlunun sebep olduğu atık suyun % 80’i arıtılmadan çevreye bırakılıyor. Diğer taraftan 2050 yılına kadar dünya nüfusunun 2 milyar kişi daha artacağı ve küresel su talebinin de günümüzden % 30 daha fazla olacağı tahmin ediliyor.

DOĞASEVERLER SUSUZLUK TEHDİDİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN YÜRÜDÜ

 
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler