1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan: TürkAkım tüm Balkanlar için özel öneme sahip

Bulgaristan: TürkAkım tüm Balkanlar için özel öneme sahip

Bulgaristan Enerji Bakanı Temenujka Petkova, TürkAkım projesinin sadece Bulgaristan değil tüm bölge için özel öneme sahip olduğunu söyledi.

Bulgaristan: TürkAkım tüm Balkanlar için özel öneme sahip

Enerji Günlüğü - Bulgaristan Enerji Bakanı Temenujka Petkova, TürkAkım projesinin sadece Bulgaristan değil tüm bölge için özel öneme sahip olduğunu söyledi.

Bulgaristan Enerji Bakanı Temenujka Petkova, Bulgaristan için Avrupa’nın doğalgaz haritasındaki stratejik yerini korumanın son derece önemli olduğunu belirterek, TürkAkım projesinin sadece Bulgaristan değil tüm bölge için özel öneme sahip olduğunu söyledi. Petkova, ülkesinin Türk Akım’ın yapımına ilgi duyduğu gerçeğinin tartışılmaz olduğunu kaydetti. Türk Akım’ın Bulgaristan’dan geçecek bölümün yapımının tamamen Avrupa mevzuatına, Avrupa Birliği taleplerine ve Üçüncü Enerji Paketi’ne uygun hayata geçirildiğini vurgulayan Petkova, "Yani yolumuza devam ediyoruz" dedi. 

ABD PROJEDEN ENDİŞELİ

Öte yandan ABD bir kez daha projeden duyduğu endişeyi dile getirdi. ABD Enerji Kaynakları Bürosu Müsteşar Yardımcısı Kent Logsdon, Rusya’nın TürkAkım projesinin Bulgaristan üzerinden Sırbistan’a devam edecek ikinci boru hattı hakkında endişeleri olduğunu bildirdi. Logsdon, bu projenin gerçekleşmesiyle Bulgaristan’ın tek bir enerji kaynağına olan bağımlılığının artacağını, söz konusu projenin arkasında siyasi çıkarların olduğunu belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler