1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan-Yunanistan gaz hattının temeli atıldı

Bulgaristan-Yunanistan gaz hattının temeli atıldı

Yunanistan ve Bulgaristan arasında Azerbaycan'ın Şah Deniz 2 sahasından doğalgaz taşıyacak boru hattının kurulum çalışmaları başladı.

Bulgaristan-Yunanistan gaz hattının temeli atıldı

Enerji Günlüğü - Yunanistan ve Bulgaristan arasında Azerbaycan'ın Şah Deniz 2 sahasından doğalgaz taşıyacak boru hattının kurulum çalışmaları başladı.

Bulgaristan’ın Rus gazına bağımlılığını azaltacak olan Bulgaristan-Yunanistan doğal gaz boru hattının temeli Kirkovo kasabasında gerçekleştirilen bir törenle atıldı. Törene Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile Yunanistan mevkidaşı Alexis Çipras katıldı. 

HAT TÜM AVRUPA İÇİN ÖNEMLİ

Projenin Bulgaristan ve Yunanistan için stratejik önemine vurgu yapan Borisov, hattın aynı zamanda tüm Avrupa için önemli olduğunu belirtti. 192 kilometre uzunluğu olması öngörülen hattın yıllık taşıma kapasitesi 3 ila 5 milyar metreküp olacak. Hattın Yunanistan’daki başlangıç noktası Gümülcine yakınlarında bulunuyor. Bulgaristan, inşaa edilecek boru hattı yoluyla Azerbaycan'ın Şah Deniz 2 sahasında 2020 yılından itibaren yılda 1 milyar metreküp doğalgaz alacak.

Önceki ve Sonraki Haberler