1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bulgaristan'a ilave doğalgaz tedariği gündemde

Bulgaristan'a ilave doğalgaz tedariği gündemde

Bulgar kamu gaz şirketi Bulgartransgaz, BOTAŞ ve Romanya’nın Transgaz şirketleri ile Bulgaristan'a ilave doğalgaz tedariğini müzakere ediyor.

Bulgaristan'a ilave doğalgaz tedariği gündemde

Enerji Günlüğü - Bulgar kamu gaz şirketi Bulgartransgaz, BOTAŞ ve Romanya’nın Transgaz şirketleri ile Bulgaristan'a ilave doğalgaz tedariğini müzakere ediyor.

Bulgartransgaz CEO’su Vladimir Malinov, Türkiye’nin BOTAŞ ve Romanya’nın Transgaz şirketleri ile yürüttükleri müzakerelerde 1 Ocak 2020 yılından itibaren Bulgaristan’a ilave doğalgaz tedarik imkanlarını değerlendirdiklerini söyledi. 

Bulgaristan ile Türkiye’nin Stranca – Malkoçlar doğalgaz interkonnektörü ile ilgili anlaşmaya varması durumunda Türkiye’deki terminallerden 11 milyon metreküp sıvı doğalgazın tedarik edilebileceği açıklanıyor. 

Mevcut durumda Kulata – Sidirokastro doğalgaz interkonnektörü ile Yunanistan’dan Bulgaristan’a 1,5 milyar metreküp doğalgaz ithalatı mümkün (Rusya’nın Trans-Balkan doğalgaz hattı hariç). Romanya üzerinden de yıllık doğalgaz ihracat kapasitesinin 3 milyar metreküp olacağı açıklanıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler