1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. CDP Türkiye İklim Liderliği Ödülü Arçelik’e verildi

CDP Türkiye İklim Liderliği Ödülü Arçelik’e verildi

Enerji Günlüğü – Karbon Saydamlık Projesi, CDP Türkiye İklim Liderliği Ödülü Arçelik’e verildi.İklim değişikliğiyle mücadele alanındaki çalışmaları,...

CDP Türkiye İklim Liderliği Ödülü Arçelik’e verildi

Enerji Günlüğü – Karbon Saydamlık Projesi, CDP Türkiye İklim Liderliği Ödülü Arçelik’e verildi.

İklim değişikliğiyle mücadele alanındaki çalışmaları, Arçelik’e 2018 Türkiye İklim Liderliği Ödülü’nü getirdi. İklim Liderliği Ödülü, dünyanın en önemli çevre girişimlerinden biri olan Karbon Saydamlık Projesi (CDP; Carbon Disclosure Project) tarafından her yıl verilen prestijli bir ödül. 

Arçelik, yürüttüğü çalışmalarla Karbon Saydamlık Projesi’nin (CDP) iklim programında A- derecesinde değerlendirildi ve CDP Türkiye 2018 İklim Lideri Ödülü’nün sahibi oldu. Daha önce iki Türk şirketi daha aynı ödülü almıştı. 

Arçelik’in ödülünü Sürdürülebilirlik ve Resmi İlişkiler Direktörü Fatih Özkadı, 

CDP Avrupa Direktörü Steven Tebbe’nin elinden aldı. Şirket 2012 yılından bu yana CDP iklim programına raporlama yapıyor. Üç kez CDP İklim Global A listesinde yer alan Arçelik, 2017 yılında CDP Su programında da en yüksek performans gösteren şirketlerin yer aldığı Global A listesine girmeye hak kazanmıştı. Arçelik her iki listede de yer alabilen dünyadaki 25 şirketten biri olmuştu. 

KÜRESEL ÖLÇEKTE VERİMLİLİK 

Ödül töreni öncesinde, CDP Türkiye İklim Değişikliği Konferansı’nda konuşan Fatih Özkadı, “İklim değişikliğinin etkilerini azaltabilmek için global girişimlere destek veriyoruz. Gelişmekte olan pazarlarda STK’lar ve kamu kurumları ile iş birliği yaparak ev cihazlarında enerji verimliliği standartlarının ve regülasyonlarının oluşturulmasına katkı sağlıyoruz. Bu kapsamda Birleşmiş Milletler Çevre Örgütü liderliğindeki United for Efficiency projesinin ortağı olduk. Bu kapsamda gelişmekte olan ülkelerde evlerde enerji verimli buzdolaplarına geçişe destek veriyoruz”. 

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VERİTABANI

Kâr amacı gütmeyen Londra merkezli uluslararası bir kuruluş olan CDP, şirketlerin iklim performansını değerlendirirken; iklim değişikliği, çevresel risk yönetimi ve karbon salımını azaltma çabalarını dikkate alıyor. CDP, halka açık şirketlerin doğal kaynakları ve doğal sermayeyi nasıl kullanıldıklarını, riskleri nasıl yönettiklerini yatırımcılara raporlamalarına aracılık ediyor. Dünyanın en yaygın çevre raporlama sistemine sahip olan CDP aracılığı ile 6.000 civarında kurum sera gazı emisyonları, iklim değişikliği stratejileri ve sürdürülebilir su kullanımı ile ilgili verileri kamuoyu ve yatırımcılarla paylaşıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler