1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ÇEBİD: Türk çelik boru sektörünün TANAP zaferi

ÇEBİD: Türk çelik boru sektörünün TANAP zaferi

Enerji Günlüğü - Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) TANAP çelik boru ihalesi sonuçlarını "Türk çelik sektörünün TANAP zaferi" olarak niteledi.ÇEBİD'ten...

ÇEBİD: Türk çelik boru sektörünün TANAP zaferi

Enerji Günlüğü - Çelik Boru İmalatçıları Derneği (ÇEBİD) TANAP çelik boru ihalesi sonuçlarını "Türk çelik sektörünün TANAP zaferi" olarak niteledi.

ÇEBİD'ten yapılan açıklamada, Azerbaycan ve Türkiye’nin ortaklaşa yürüttüğü Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı-TANAP Projesi’nde kullanılacak 1 milyon 200 bin ton çelik borunun yüzde 80’i Türkiye’de üretileceği hatırlatıldı.

Açıklamada verilen bilgilere göre, projede kullanılacak Türk çelik borularının yaklaşık 400 bin tonunu Tosçelik Profil ve Saç Endüstrisi, 350 bin tonu Borusan Mannesmann-Noksel-Erciyas Konsorsiyumu, 230 bin tonu ise Ümran-Emek Konsorsiyumu tarafından karşılanacak.

ÇEBİD açıklamasında, "Türkiye için önemli bir referans kaynağı olacak TANAP ile uluslararası doğalgaz ve petrol boru hattı ihalelerinden daha fazla pay alma imkanı da ortaya çıkacak" değerlendirmesi yer aldı.

ÇEBİD Genel Sekreteri Mehmet Zeren, "Türk çelik boru sektörü için büyük bir önem taşıyan TANAP Projesi ihalesi sektörümüzün zaferi ile neticelendi. Projede kullanılacak çelik boruların yüzde 80’i Türkiye’de üretilecek. Türk çelik boru üreticileri olarak böylesine büyük bir projede yer alarak kalite ve yetkinliğimizi bir kez daha kanıtlamış olduk" dedi.

Türk çelik borularının TANAP projesinde kullanımının, sektöre uluslararası alanda önemli bir referans kaynağı da yaratacağını vurgulayan Zeren "Sonuç olarak önümüzdeki dönemlerde Türkiye çelik boru üreticileri uluslararası doğalgaz ve petrol boru hattı projelerinden daha fazla pay alabilecekler, böylece ülke ekonomisi de kazanacak" ifadelerini kullandı.

Mehmet Zeren, ihalede elde edilen başarılı sonuç için Türk çelik boru sektörü üyelerine, sektöre gösterdikleri güven için TANAP yönetimine, bu süreçte çelik boru sektörüne verdikleri destekten dolayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler