1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin’de dev enerji birleşmesi

Çin’de dev enerji birleşmesi

Enerji Günlüğü - Çin’in en büyük kömür üreticisi Shenhua ile elektrik şirketi Guodian birleşerek dünyanın en büyük kapasitesine sahip enerji şirketini...

Çin’de dev enerji birleşmesi

Enerji Günlüğü - Çin’in en büyük kömür üreticisi Shenhua ile elektrik şirketi Guodian birleşerek dünyanın en büyük kapasitesine sahip enerji şirketini oluşturacaklar. 

Çin Hükümeti Devlet varlıklarının yönetim ve denetimiyle görevli komisyon (SASAC) 28 Ağustos Pazartesi günü, dünyanın ”bir numarası” olacak bir enerji devinin oluşumunu duyurdu. Ülkenin en büyük kömür üreticisi Shenhua ile Guodian adlı elektrik şirketi birleşerek National Energy Investment Group adlı kuruluşu oluşturacaklar. 

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, 225 gigawattlık kapasiteye sahip olacak olan yeni oluşumun aktifleri 227,3 milyar avroya ulaşacak. Uzmanlara göre, yeni oluşum böylece Fransız enerji şirketi EDF ve İtalyan enerji şirketi ENEL’i geçerek kapasite açısından dünyanın birinci sırasına yerleşecek. 

Paris Anlaşması gereği kömür sektörünün ve buradan üretilen enerjinin kapasitelerini azaltma çabasındaki Çin, 2015 sonu itibariyle bu sektördeki şirketlerin sayısını azaltarak toplam kapasiteleri düşürme programı uyguluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler