1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çin’in Shenhai-1 gaz sahasından üretimi arttı

Çin’in Shenhai-1 gaz sahasından üretimi arttı

Çinli kamu enerji şirketi CNOOC, Çin karasularında işletmekte olduğu derin deniz gaz sahasından üretimini 1 milyar metreküpün üzerine çıkardı.

Çin’in Shenhai-1 gaz sahasından üretimi arttı

Enerji Günlüğü - Tamamen bir Çinli şirket tarafından işletilen Çin’in ilk derin deniz gaz sahası Shenhai-1’de 1 milyar metreküpten fazla doğal gaz üretildi.

Çin Ulusal Açık Deniz Petrol Şirketi (CNOOC), işletmekte olduğu Çin’in Güneyindeki Hainan adasına 150 kilometre mesafede bulunan derin deniz doğal gaz sahsı Shenhai-1’den şimdiye kadar üretilen doğal gaz miktarının 1 milyar metreküpü aştığını açıkladı. Tamamen bir Çinli şirket tarafından işletilen ilk derin deniz gaz sahası olan Shenhai-1, işletilmesi en zor derin deniz kuyusu olarak biliniyor.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, 25 Haziran 2021’de faaliyete geçmesinden bu yana, Shenhai-1’in günlük üretimi 400 bin metreküpten 10 milyon metreküpe çıktı.

Dünyanın ilk 100 bin tonluk yarı batık petrol üretim ve depolama platformuna sahip olan Shenhai-1, Çin’in güneyindeki Guangdong eyaleti, Hong Kong Özel İdari Bölgesi ve Hainan Eyaleti’ne yılda 3 milyar metreküp gaz tedarik edebilecek ve Guangdong-Hong Kong-Makao Büyük Körfez Bölgesi'nin toplam gaz talebinin dörtte birini karşılayabilecek. Saha Çin’in gaz üretiminin ise yaklaşık yüzde 2’sini gerçekleştirecek.

“ÇİN’İN KENDİ GELİŞTİRDİĞİ SİSTEMLERİN GÜVENİLİRLİĞİ KANITLANDI”

Shenhai-1 derin deniz gaz sahası genel müdürü Yuan Yuan, 1 milyar metreküpün üzerindeki toplam üretimin, Çin’in derin deniz gaz ve petrol rezervlerinin araştırılması, üretimi ve işletilmesine yönelik kendi gücüne dayanarak geliştirdiği sistemlerin kapasitesini ve güvenilirliğini kanıtladığını belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler