1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. CK’dan Barut Otelleri’ne 10 milyon kWh yeşil elektrik

CK’dan Barut Otelleri’ne 10 milyon kWh yeşil elektrik

Acanthus Cennet Barut Collection ve Lara Barut Collection Otelleri, CK Enerji'den aldığı i-REC sertifikası ile 10 milyon kWh elektriği yeşil kaynaklardan kullandığını belgeledi.

CK’dan Barut Otelleri’ne 10 milyon kWh yeşil elektrik

Enerji Günülğü - Band Turizm AŞ, CK Enerji ile iş birliğine giderek Acanthus Cennet Barut Collection ve Lara Barut Collection otelleri için Uluslararası Yenilenebilir Enerji Sertifikası (I-REC) aldı. Band Turizm, CK Enerji aracılığı ile aldığı sertifika sonrasında Akdeniz Bölgesi’ndeki iki otelinde yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanacak. Verilen sertifika sayesinde iki otel yıllık 10 milyon kWh’lik elektrik tüketimlerini yeşil enerjiden sağladığını kanıtlamış olacak. Şirket, ilk yıl 4 milyon 720 bin kg karbondioksit miktarına (CO2) eşdeğer salınımını önlemeyi planlıyor.

CK Enerji Akdeniz Elektrik Genel Müdürü Fahrettin Tunç, dünya genelinde yenilenebilir enerjinin payının her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “CK Enerji olarak biz de doğayı ve gelecek nesilleri korumak adına yeşil enerjiyi çok önemsiyoruz. I-REC’e sahip olan bu iki otelimizin ulusal ve uluslararası pazarda kendilerini daha iyi konumlandıracağına ve önemli bir rekabet avantajına sahip olduklarına inanıyoruz” dedi.

Acanthus Cennet Barut Collection Genel Müdürü Halil Özcan da, “Acanthus’ta, markamıza ve bölgemize ilham veren birçok yeniliği hayata geçirdik. Yeşil Enerji Sertifikası’nı ilk alan oteller olmak bizim için gurur verici bir adım. Markamızın değerleri arasında yer alan doğa, gönülden sahiplendiğimiz ve koruduğumuz bir unsur. Çevreye verdiğimiz önemi yansıtan projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Lara Barut Collection Genel Müdürü Cem Karacan ise teknolojiye yatırım yaparak gereksiz tüketimden kaçındıklarını belirterek “Hedef pazarlarımızın çevre konusunda bilinçli olmaları bize otel içi uygulamalarımızda avantaj sağlıyor. Akdeniz Bölgesi’nin Yeşil Enerji Sertifikası’nı alan ilk otelleri olduğumuz için mutluyuz. Bölgemizde yeni bir hareketi tetikleyerek çevreye fayda sağlayacağımızı biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler