1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ConocoPhillips İngiltere gaz varlıklarını sattı

ConocoPhillips İngiltere gaz varlıklarını sattı

Amerikan enerji şirketi ConocoPhillips, İngiltere karasularında petrol ve doğalgaz çalışmaları yürüten iki bağlı ortaklığını İngiliz Chrysaor Holdings’e sattı. 

ConocoPhillips İngiltere gaz varlıklarını sattı

Enerji Günlüğü - Amerikan enerji şirketi ConocoPhillips, İngiltere karasularında petrol ve doğalgaz çalışmaları yürüten iki bağlı ortaklığını İngiliz Chrysaor Holdings’e sattı. 

ABD'nin enerji devi ConocoPhillips, Kuzey Denizi’nde İngiltere karasularında bulunan petrol ve gaz varlıklarını, İngiliz petrol ve gaz şirketi Chrysaor Holdings'e 2,68 milyar dolar bedelle satma konusunda anlaştığını duyurdu. Satın alma işlemlerinin bu yılın sonlarında tamamlanması bekleniyor.

Anlaşma, şirketin üretim ve keşif varlıklarını dolaylı olarak elinde tutan ve platform söküm çalışmaları yürüten iki ConocoPhillips iştirakini içeriyor. ConocoPhillips, Londra merkezli ticari ticaret işini ve Teesside petrol terminalindeki % 40,25 hissesini elinde tutacak. 

CHRYSAOR İNGİLTERE’NİN EN BÜYÜK PETROL VE GAZ ÜRETİCİSİ OLACAK

Satın almayla birlikte Chrysaor Holdings İngiltere’nin en büyük petrol ve gaz üreticisi olacak. 2018 yılında günde 72 bin varil petrol üretimi gerçekleştiren şirketin üretimi 177 bin varile çıkacak. Chrysaor Holdings daha önce de Shell ve Spirit Enerji’den Kuzey Denizi varlıklarını satın almıştı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler