1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çorum’un üç ilçesi daha doğalgaza kavuştu

Çorum’un üç ilçesi daha doğalgaza kavuştu

Çorum'un Dodurga, Oğuzlar ve Mecitözü ilçelerine doğalgaz bağlandı.

Çorum’un üç ilçesi daha doğalgaza kavuştu

Enerji Günlüğü - Çorum'un Dodurga, Oğuzlar ve Mecitözü ilçelerine doğalgaz bağlandı.

Çorumgaz A.Ş. tarafından Çorum’un üç ilçesinde yapımı tamamlanan doğalgaz boru hattı çalışmaları sonrası gaz verme işlemlerine başlandı. Çorum’un Dodurga ve Oğuzlar ilçelerine doğalgaz akışı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katılımıyla düzenlenen törenle başlatıldı. 

Doğalgazın 2004 yılında geldiği Çorum’da 130 bin 321 doğalgaz abonesi bulunuyor.

DOĞALGAZDA ARZ GÜVENLİĞİ SIKINTISI KALMADI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yıllık yaklaşık 50 milyar metreküplük tüketimle dünyanın en büyük 18’inci, Avrupa’nın en büyük 4’üncü doğal gaz pazarı olduğunu hatırlatarak, doğalgaz yaygınlaştıkça milletin hayat kalitesinin arttığını, vatandaşların hayat standardının yükseldiğini, şehirlerin ise hava kalitesinin  arttığını dile getirdi. 

Yapılan yatırımlarla yıllık 300 milyon metreküplük sisteme gaz verme kapasitesine ulaşıldığını ve bu kapasite ile Türkiye’nin tükettiğinden fazlasını sisteme verebilen bir altyapıyı kurduğunu kaydeden Dönmez, dağıtım ve iletim ayağında ise 2003 yılından bugüne yaklaşık 25 milyar TL yatırım yapıldığını ve 140 bin kilometrelik dağıtım şebekesi inşa edildiğini aktardı.

Tüm bu yatırımlarla artık doğalgazda arz güvenliği sıkıntısının kalmadığını belirten Dönmez, “Yani bu kış vanalar kapanacak mı, gaz bitecek mi, kesinti olacak mı tartışmaları Türkiye için bitmiştir” diye konuştu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler