1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Doğalgaz piyasası nasıl işliyor, neler değişecek?

Doğalgaz piyasası nasıl işliyor, neler değişecek?

Enerji Günlüğü - Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü (EHAE) Doğal Gaz Piyasası Mevzuatı ve Doğal Gaz İletim Eğitimi verecek. Etkinlikte, sektördeki...

Doğalgaz piyasası nasıl işliyor, neler değişecek?

Enerji Günlüğü - Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü (EHAE) Doğal Gaz Piyasası Mevzuatı ve Doğal Gaz İletim Eğitimi verecek. Etkinlikte, sektördeki işleyiş ve hukuki süreçlerle, mevzuatta beklenen değişikliklere ilişkin ipuçları da anlatılacak.

Özel sektörün giderek daha çok aktif hale geldiği doğal gaz piyasasında, önümüzdeki dönemde ciddi mevzuat değişiklikleri bekleniyor. Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü, sektördeki gelişmelerin ve beklenen değişikliklerin yol açtığı artan bilgi ihtiyacını dikkate alarak, Doğal Gaz Piyasası Mevzuatı ve Doğal Gaz İletim Eğitimi başlıklı bir etkinlik düzenledi.

İŞİN UZMANLARI ANLATACAK

Söz konusu etkinlik, 12-13 Haziran 2014 tarihlerinde Ankara City Hotel'de gerçekleştirilecek. Eğitimler Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cafer EMİNOĞLU, BOTAŞ Uzmanı Hızır Hakan ÜNAL tarafından verilecek.

SEKTÖRDEKİ AKTÖR SAYISI ARTTI

Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü Başkanı Avukat Süleyman Boşça, son yıllarda doğal gaz piyasasındaki aktör sayısının arttığını hatırlattı. Av. Boşça, BOTAŞ İletim sistemi üzerinden "taşıtan" sıfatıyla iletim hizmeti alan sistem kullanıcılarının sayısında artış gözlenirken, özel sektör aktörlerinin doğalgaz piyasasındaki payının da hızla büyüdüğünü vurguladı.

PİYASA ÇALIŞANLARININ EĞİTİM İHTİYACI

BOTAŞ İletim Şebekesi'nin son derece karmaşık bir işletim sistemine sahip olduğunu kaydeden EHAE Başkanı Süleyman Boşça şunları söyledi:

"Gerek doğal gazın fiziki özellikleri gerekse de iletim şebekesinin teknik vasıfları sebebiyle Doğal Gaz Piyasası mevzuatının uygulanabilmesine ilişkin ciddi güçlükler yaşandığı gözleniyor. Düzenlediğimiz eğitim, bu güçlüklerin giderilebilmesi için doğal gaz piyasası aktör ve çalışanlarının piyasaya ilişkin hukuk metinleriyle birlikte uygulamaları da öğrenmelerini hedefliyor."

EĞİTİME KİMLER KATILMALI?

Av. Süleyman Boşça, gaz piyasasının özellikle iletim ve ticaret alanında çalışanlar için hayati bilgiler içereceğini vurguladığı eğitimden yararlanabilecek diğer kesimleri de şöyle sıraladı:

- BOTAŞ İletim sisteminden faydalanan piyasa aktörlerinin çalışanları

- Gaz piyasasında yer almayı düşünen enerji şirketlerinin çalışanları

- Enerji alanında yoğunlaşan hukukçular

- Gaz dağıtım şirketlerinin çalışanları

- Doğal gaz piyasasının diğer alt kollarında çalışanlar

- Gaz piyasasına ilişkin mevzuata mesleki nedenlerle ilgi duyanlar

MEVCUT KANUN İLE YENİ TASARI FARKI

Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü'nün düzenlediği eğitimde, 4646 Sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu, yeni tasarı ile karşılaştırmalı olarak anlatılacak. Yeni tasarının neyi hedeflediği, gerekçeleriyle birlikte aktarılacak. Bu sayede katılımcılar hem mevcut işleyişi ve yaşanan aksaklıkları, hem de bu aksaklıkların yeni çıkacak Kanun ve ikincil mevzuatla nasıl düzeltileceğini şimdiden öğrenmiş olacak.

EĞİTİM PROGRAMI VE İÇERİĞİ (AYRINTILAR İÇİN TIKLAYINIZ)

1. GÜN - 06 Haziran 2014

09:30-10:45 4646 Sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu (Yeni Tasarı ile Karşılaştırmalı Olarak) / 1 (Yrd. Doç. Dr. Cafer EMİNOĞLU)

11:00-12:30 4646 Sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu (Yeni Tasarı ile Karşılaştırmalı Olarak) / 2 (Yrd. Doç. Dr. Cafer EMİNOĞLU)

13:30-14:30 İletim Şebekesi İşleyiş Düzenlemelerine İlişkin Esaslar (ŞİD) / 1 (Hızır Hakan ÜNAL)

14:45-16:00 İletim Şebekesi İşleyiş Düzenlemelerine İlişkin Esaslar (ŞİD) / 2 (Hızır Hakan ÜNAL)

2. GÜN - 07 Haziran 2014

09:30-10:45 Doğal Gaz Piyasasında Sisteme Erişim ve Sözleşmeler (Yrd. Doç. Dr. Cafer EMİNOĞLU)

11:00-12:30 Doğal Gaz Piyasasında Sisteme Erişim ve Sözleşmeler (Yrd. Doç. Dr. Cafer EMİNOĞLU)

13:30-14:30 BOTAŞ İletim Sistemi Üzerinden Ticaret (Hızır Hakan ÜNAL)

14:45-16:00 Doğal Gaz İletim Tarifeleri (Hızır Hakan ÜNAL)

Önceki ve Sonraki Haberler