1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaz sayacı montaj ücretini abone ayrıca ödeyecek

Doğalgaz sayacı montaj ücretini abone ayrıca ödeyecek

Enerji Günlüğü – Aboneler, doğalgaz sayaç bağlantı malzemesi ve montaj ücretini, bundan böyle ayrıca ödeyecek.EPDK, doğalgaz dağıtım şebekesi...

Doğalgaz sayacı montaj ücretini abone ayrıca ödeyecek

Enerji Günlüğü – Aboneler, doğalgaz sayaç bağlantı malzemesi ve montaj ücretini, bundan böyle ayrıca ödeyecek.

EPDK, doğalgaz dağıtım şebekesi abone iç tesisat bağlantısında, sayaç bağlantı malzemesi ile montaj bedelinin abone tarafından ayrıca ödeneceğini bildiren bir değişiklik yaptı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Doğal Gaz Dağıtım Sektörü Bağlantı ve Hizmet Bedellerine İlişkin Usul ve Esaslar’da (Bağlantı Usul ve Esasları) yaptığı değişiklikle; dağıtım şebekesi abone iç tesisat bağlantısında, sayaç bağlantı malzemesi ile montaj bedelinin abone tarafından ayrıca ödeneceğini bildiren bir değişiklik kararı aldı. 

Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yürürlüğe giren değişiklikten önce ‘abone bağlantı bedeli’; sayaç, sayaç bağlantı malzemeleri ve sayaç montaj bedellerini de kapsıyordu.   

Bağlantı Usul ve Esasları’nın 4. maddesinin, birinci fıkrası altındaki (1) numaralı bend değişiklik öncesinde şöyleydi: “Abone bağlantı bedeli: Dağıtım şebekesinin abone iç tesisatına bağlantısı için gereken proje, işçilik, malzeme, kontrol ve onay harcamaları ile sayaç, sayaç bağlantı malzemeleri ve sayaç montaj bedelleri toplamının abone başına düşen payını ifade eden sabit bedeli ifade eder”.

Bu bend şu şekilde değiştirildi: “Abone bağlantı bedeli: Dağıtım şebekesinin abone iç tesisatına bağlantısı için gereken proje, işçilik, malzeme, kontrol ve onay harcamaları ile sayaç bedeli toplamının abone başına düşen payını ifade eden sabit bedeli ifade eder”.

“Abone bağlantı bedeline; sayaç ve sayaç bağlantı ekipmanlarına ilişkin malzeme bedelleri ile sayaç montaj bedeli dahildir” hükmünü getiren 5. maddenin ikinci fıkrası da buna balı olarak; “Abone bağlantı bedeline; sayaç bedeli dahildir” şeklinde değiştirildi. 

“Merkezi sistem aboneliklerinde, BBS üzerinden hesaplanan abone bağlantı bedeline sayaç ve sayaç bağlantı ekipmanlarına ilişkin malzeme bedelleri ile sayaç montaj bedeli dahil olup merkezi amaçlı gaz kullanımı için montajı yapılacak sayaçlarla ilgili herhangi bir bedel alınamaz” hükmünü getiren 5. maddenin dördüncü fıkrası da; “Merkezi sistem aboneliklerinde, BBS üzerinden hesaplanan abone bağlantı bedeline sayaç bedeli dahil olup merkezi amaçlı gaz kullanımı için montajı yapılacak sayaçlarla ilgili herhangi bir bedel alınamaz” olarak yeniden düzenlendi.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler