1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgazda serbest tüketici sınırı değişmedi

Doğalgazda serbest tüketici sınırı değişmedi

Doğalgaz Piyasası’nda serbest tüketici olmak için 2015 yılında getirilen sınırlamalar, 2020 yılında değiştirilmeden uygulanacak. 

Doğalgazda serbest tüketici sınırı değişmedi

Enerji Günlüğü - Doğalgaz Piyasası’nda serbest tüketici olmak için 2015 yılında getirilen sınırlamalar, 2020 yılında değiştirilmeden uygulanacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), doğalgaz piyasasında, serbest tüketici olma sınırına ilişkin olarak 2015 yılı boyunca uygulanmak üzere alınan kararın, 2020 yılı boyunca da uygulanacağını duyurdu. 

01 Ocak 2015’te yürürlüğe giren, söz konusu EPDK kararında şu hükümler yer alıyordu:

  • Konut tüketicileri (evsel tüketiciler) hariç olmak üzere, tüm tüketiciler serbest tüketici statüsündedir.
  • Konut tüketicileri (evsel tüketiciler) için, serbest tüketici olma sınırı 75.000 m3’tür. Serbest tüketici için tek sayaçtan ölçülen tüketim miktarı dikkate alınacaktır.
  • Şehir içi doğal gaz dağıtım lisansı ihalesi sonucunda dağıtım lisansı sahibi olan tüzel kişilerin dağıtım bölgesinde uygulanacak serbest tüketici olma sınırına ilişkin olarak, lisans yürürlük tarihinden başlamak üzere ilk 5 yıllık sürenin dolmasından sonra, bu Kararın 1'inci ve 2'nci maddesi hükümleri geçerlidir. 
  • Tüketim miktarına bakılmaksızın, elektrik ve ısı enerjisi üreten kojenerasyon tesisi sahibi kişiler ve kullanıcı birlikleri serbest tüketici statüsündedir.
Önceki ve Sonraki Haberler