1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğu Akdeniz’de dörtlü işbirliği güçlendirilecek

Doğu Akdeniz’de dörtlü işbirliği güçlendirilecek

İsrail, ABD, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Yönetimi, Doğu Akdeniz'deki enerji alanında işbirliğinin güçlendirilmesi için anlaştılar.

Doğu Akdeniz’de dörtlü işbirliği güçlendirilecek

Enerji Günlüğü - İsrail, ABD, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Yönetimi, Doğu Akdeniz'deki enerji alanında işbirliğinin güçlendirilmesi için anlaştılar.

Türkiye’nin bölgede petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına başlaması üzerine bölge ülkeleri işbirliğini daha da geliştirmek için bir araya geldiler. Yunanistan’ın başkenti Atina'da görüşme gerçekleştiren İsrail, ABD, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Yönetimi, Doğu Akdeniz'deki enerji alanında işbirliği konusunu ele aldılar. Yunanistan Enerji Bakanı Kostis Hatzidakis, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Yunanistan, İsrail, Kıbrıs Rum Kesimi ve ABD'nin enerji, siber ve altyapı güvenliğindeki işbirliğini ilerletme kararı aldığını söyledi.

RUM KESİMİNE TAM DESTEK

Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Yiorgos Lakkotrypis de yaptığı açıklamada, doğal kaynakların aranması konusunda İsrail, Yunanistan ve ABD’nin tam desteğini almaktan çok mutlu olduklarını dile getirdi. 

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Frank Fannon ise, enerjinin bölgede daha geniş siyasi istikrar için bir köprü olabileceğini dile getirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler