1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Doğu Karadeniz’de elektrik tüketimi azaldı

Doğu Karadeniz’de elektrik tüketimi azaldı

Doğu Karadeniz illerini kapsayan Çoruh dağıtım bölgesinde elektrik tüketimi 2020’de yüzde 15 azaldı. Elazığ, Malatya ve Bingöl’ü içeren Fırat bölgesinde ise 2019’dakine yakın bir tüketim gerçekleşti.

Doğu Karadeniz’de elektrik tüketimi azaldı

Enerji Günlüğü - Doğu Karadeniz illerini kapsayan Çoruh dağıtım bölgesinde elektrik tüketimi 2020’de yüzde 15 azaldı. Elazığ, Malatya ve Bingöl’ü içeren Fırat bölgesinde ise 2019’dakine yakın bir tüketim gerçekleşti.

Aksa Elektrik, hizmet verdiği Çoruh ve Fırat elektrik bölgelerindeki 2020 yılının elektrik tüketim verilerini açıkladı. Buna göre 2020 yılının en yüksek elektrik tüketimi Çoruh bölgesinde temmuzda, Fırat bölgesinde ise ağustosta gerçekleşti.

ÇORUH’TA YILLIK TÜKETİM GERİLEDİ

Çoruh bölgesindeki illerde 1 Ocak 2020-31 Aralık 2020 döneminde toplam elektrik tüketimi azaldı. Bir önceki yıla göre tüketim Artvin’de yüzde 15, Giresun’da yüzde 7, Gümüşhane’de yüzde 19, Rize’de yüzde 23 ve Trabzon’da yüzde 15 azaldı.

FIRAT’TA YILLIK TÜKETİM AYNI

Aksa Elektrik’in açıkladığı verilere göre Fırat bölgesinde 2020 yılındaki elektrik tüketimi bir önceki yıla benzer seviyede gerçekleşti. Bu bölgedeki illerden Elazığ’da elektrik tüketimi bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 5 artarken, Malatya’daki artış yüzde 1’in altında kaldı. Bingöl’de ise 2020’deki elektrik tüketimi bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 7 azalırken, Tunceli’deki tüketim yüzde 2 geriledi.

YILIN İKİNCİ YARISINDA ARTTI

Çoruh bölgesinde ticarethane grubunun toplam elektrik tüketimi 2020 yılının ikinci yarısında, yılın ilk altı ayına göre yüzde 20 arttı. Çoruh bölgesindeki sanayi abonelerinin elektrik tüketimi ise yılın ikinci yarısında yüzde 34 yükseldi. Fırat bölgesinde ise bu oranlar ticarethane grubunda yüzde 22, sanayi grubundaki yüzde 18 olarak kaydedildi.

YABANCI UYRUKLU ABONELER AZALDI

Çoruh ve Fırat dağıtım bölgelerindeki elektrik abonelerinin sayısı arttı. Artış oranı Çoruh bölgesinde yaklaşık yüzde 3 olurken, Fırat bölgesinde ise abone sayısı yüzde 4’ten fazla arttı.Çoruh ve Fırat dağıtım bölgelerindeki yabancı uyruklu elektrik abonesi sayısı gerileme gösterdi. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler